Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Віктор Ющенко закликає співгромадян до консолідації зусиль у протидії епідемії ВІЛ/СНІДу


Жертвами захворювання у світі стали уже 25 мільйонів осіб. Близько 40 мільйонів – ВІЛ-інфіковані. Україна посідає одне з перших місць в Європі за темпами поширення ВІЛ-інфекції.

В п’ятницю у зверненні з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом Віктор Ющенко зазначив що епідемія ВІЛ-СНІДу продовжує стрімко поширюватися в усьому світі і набуває реальної загрози для людства. Україна посідає одне з перших місць в Європі за темпами поширення ВІЛ-інфекції.

Нині в Україні кількість людей, які живуть з ВІЛ-СНІДом, сягає понад 100 тисяч осіб, серед них більше 10 тисяч дітей. Щодня ВІЛ-інфекція вражає близько 40 українців, 8 – помирає від СНІДу. Такі дані вражають, не можуть залишити байдужим нікого, переконаний Президент.

На його переконання, усвідомлення наслідків епідемії ВІЛ-СНІДу все більше потребує широкого впровадження заходів медичного, соціального, інформаційного та виховного характеру.

Президент запевнив усіх громадян України, що реалізація програми боротьби зі СНІДом перебуває під його особистим контролем – і лікування, і профілактика, і інформаційно-освітня робота.

1 грудня, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом Генеральний секретар ООН Кофі Аннан у спеціальному посланні заявив, що успіх у боротьбі з цією жахливою хворобою залежить від кожної людини персонально. Люди усієї планети відповідальні за тих, кому загрожує СНІД, і повинні захищати їх, наголосив Кофі Аннан.

Жертвами захворювання у світі стали уже 25 мільйонів осіб. Близько 40 мільйонів – ВІЛ-інфіковані.
XS
SM
MD
LG