Доступність посилання

ТОП новини

Прем''єр порадив Цушкові критично проаналізувати досвід Луценка


Про це прем''єр-мiнiстр України Вiктор Янукович заявив під час представлення у суботу особовому складу МВС нового керівника мiнiстерства Василя Цушка. Янукович подякував колишньому мiнiстру Юрiю Луценку за внесок «у боротьбу зi злочиннiстю». Екс-мiнiстр внутрiшнiх справ Юрiй Луценко висловив сподівання на продовження позитивних тенденцiй у МВС i на те, що мiлiцiя й надалi буде незалежною вiд полiтики.


Про це прем''єр-мiнiстр України Вiктор Янукович заявив під час представлення у суботу особовому складу МВС нового керівника мiнiстерства Василя Цушка.

Янукович подякував колишньому мiнiстру Юрiю Луценку за внесок «у боротьбу зi злочиннiстю». Прем''єр також порадив новопризначеному мiнiстру «критично проаналiзувати досвiд Луценка».

Екс-мiнiстр внутрiшнiх справ Юрiй Луценко висловив сподівання на продовження позитивних тенденцiй у МВС i на те, що мiлiцiя й надалi буде незалежною вiд полiтики:

«Упевнений, що досягнення не минуть дарма i мiлiцiя залишиться незалежним вiд полiтики органiзмом, який виконує волю закону».

Луценко наголосив, що «щасливий i гордий тим, що очолював трьохсоттисячний колектив». За його словами, він задоволений рiшенням парламенту, тому що «боротьба з Луценком уже перейшла в боротьбу з міліцією».

Серед основних задач, якi стоять перед спiвробiтниками мiлiцiї та главою МВС, прем''єр Янукович назвав упорядкування роботи правоохоронних органiв, зокрема, належне реагування спiвробiтникiв мiлiцiї на звернення громадян, полiпшення стану облiку реєстрацiї злочинiв, а також викорiнювання «практики безпiдставного проведення оперативно-розшукових заходiв». Мiнiстр внутрiшнiх справ України Василь Цушко запевняє, що працюватиме тiльки з професiйними i чесними спiвробiтниками міліції:

«Хочу, щоб зрозумiли: я ставлюся до будь-якого спiвробiтника МВС як до професiонала i людини чесної - це апрiорi. Вважаю, що з такими людьми я працюватиму. Хто не вiдповiдатиме цим двом критерiям, розлучатимемося».

У п’ятницю Верховна Рада проголосувала за призначення новим керівником МВС соціаліста Василя Цушка, звільнивши з цієї посади Юрія Луценка. За відповідне рішення проголосували у п’ятницю 248 депутатів.

Голова Секретаріату Президента Віктор Балога сказав що Секретаріат схвалює призначення Василя Цушка:

“Те, що сьогодні квота міністра внутрішніх справ відійшла соціалістам, я вважаю, що з найкращих рішень. Тому що людина, яку призначили – це виважений політик, який не буде приймати різких рухів, який думатиме про те, щоб у суспільстві був спокій. Розуміючи про те, яка велика вага є у міністра внутрішніх справ”.

До цього часу Василь Цушко був лідером фракції Соцпартії у парламенті і членом Комітету з питань фінансів і банківської діяльності.

У четвер депутатам не вдалося звільнити Юрія Луценка. Це рішення не підтримували соціалісти. СПУ погодилася проголосувати за звільнення Луценка лише в обмін на крісло головного міліціонера, на яке претендувала Партія регіонів. Кандидатуру Василя Цушка регіонали називають прийнятною. Так, Тарас Чорновіл заявив Радіо Свобода:

«Він не є ультравизначним спеціалістом у галузі охорони правопорядку і МВС, але на тлі Луценка, це буде, мабуть, прекрасний, чудовий міністр».
XS
SM
MD
LG