Доступність посилання

ТОП новини

Вихідні: найважливіші спортивні події.


Геннадій Мороз Київ, 4 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Цими вихідними відбулися перші чвертьфінальні матчі в розіграші Кубка України. Практично визначилися два учасники наступного раунду змагань.

Практично забезпечили собі вихід у півфінал турніру футболісти "Шахтаря" і "Таврії". Перші з мінімальним рахунком 1:0 переграли в гостях друголіговий "Севастополь". І вже зовсім на звичайну формальність претворила матч-відповідь сімферопольська Таврія. Вона розгромила в Дніпродзержинську представника Першої Ліги - місцеву "Сталь" 4:1. Натомість обидва матчі між вищоліговими клубами вирізнялися серйозною напругою і принциповістю. І закінчилися нічиїми. Так, "Динамо" і "Дніпро" відклали на тиждень остаточне з’ясування стосунків, зігравши у Києві з рахунком 1:1. А ось поєдинок у Маріуполі між місцевим "Іллічівцем" та харківським "Металістом" закінчився нульовою нічиєю. Повторні чвертьфінали Кубка України відбудуться 9 і 10 грудня.

Матчем у Львові між "Карпатами" і столичним "Арсеналом", перенесеним свого часу через снігопад, фінішувала осіння частина Чемпіонату України. Поєдинок двох клубів, що продовжують боротьбу за третю сходинку, закінчився з нічийним рахунком 1:1. Завдяки цьому кияни залишили за собою четверту позицію в нинішній першості. А "Карпати" на кількамісячну перерву йдуть із 6-м місцем у турнірній таблиці. Додам, що після зимової перерви Чемпіонат України з футболу відновиться лише на початку березня.

**

Тим часом хокеїсти київського "Сокола" продовжують пасти задніх у Відкритому чемпіонаті сусідньої Білорусі. У черговому поєдинку регулярної першості кияни на рідному льоду поступилися одному з лідерів сезону - мінському "Керамінові". Після 30-ти турів у недалекому минулому один із лідерів і неодноразовий призер білоруського Чемпіонату український клуб і надалі передостанній. І вже завтра у черговому матчі суперліги "Сокіл" прийматиме у Києві середняка чемпіонату - хокейний клуб "Гомель".

**

І наостанок про біатлон. Збірна українських біатлоністів - лише в пошуках власного ритму на старті нового сезону. У заключних перегонах першого етапу розіграшу Кубка світу в шведському Остерсунді - чоловічій гонці переслідування на 12, 5 кілометрів - кращим з українців став Олександр Біланенко. Щоправда, за стовідсоткової влучності на вогневих рубежах Біланенко не вирізнявся особливою швидкістю на дистанції. Що і зумовило тільки 25-те місце українця. Перемогу в недільних перегонах здобув Уле-Ейнар Бйорндален. Феноменальний норвежець випередив найближчого переслідувача на 20 секунд навіть з 4-ма промахами.
XS
SM
MD
LG