Доступність посилання

ТОП новини

Борис Тарасюк має далі виконувати посадові обов’язки міністра закордонних справ


Так постановив у своєму указі президент Віктор Ющенко. А Прем’єр-міністр Віктор Янукович назвав Бориса Тарасюка безвідповідальним.

Так постановив у своєму указі президент Віктор Ющенко.

Минулого тижня парламент проголосував за звільнення Тарасюка з посади міністра закордонних справ. Нового міністра не призначили — кандидатуру на цю посаду за Конституцією може подати тільки президент.

Борис Тарасюк назвав свою відставку незаконною.У вівторок він повідомив, що Шевченківський райсуд Києва призупинив дію постанови парламенту про його звільнення.За словами Бориса Тарасюка, він звернувся до Шевченківського суду відразу після того, як офіційно отримав оформлену постанову про своє звільнення. Свою вимогу він аргументує тим, що при ухваленні цієї постанови Верховна Рада порушила закони і власний регламент.

А Прем’єр-міністр Віктор Янукович назвав Бориса Тарасюка безвідповідальним.

Так прокоментував у Вашингтоні глава українського уряду оскарження Тарасюком парламентської постанови про відставку з посади глави МЗС.

Після повернення в Україну Віктор Янукович планує обговорити ситуацію з Президентом, головою Верховної Ради та самим міністром закордонних справ.

Раніше Тарасюк був міністром закордонних справ і в урядах Юлії Тимошенко та Юрія Єханурова, а перед тим у 1998-2000 роках.
XS
SM
MD
LG