Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровська обласна рада вирішила ліквідувати обласне комунальне підприємство «Облводоканал»


Тепер на базі майна великого підприємства створять низку менших.

Воно забезпечувало питною водою понад 2 мільйони мешканців Дніпропетровщини.

Тепер на базі майна великого підприємства створять низку менших.

Рішення депутатського корпусу про ліквідацію обласного водоканалу сформулювали так: «Про підвищення якості надання послуг водопостачання». Відтак депутати з опозиційних фракцій кажуть, що ухвалу затвердили з порушенням регламенту.

«Нашоукраїнець» Віктор Гноєвий сказав Радіо Свобода, що вважає ухвалене рішення за вигідне певним силам: «Для чого це робиться — зрозуміло. Хтось поклав око на приватизацію цього підприємства».

Між тим підприємство, яке ліквідували, має мільйонні борги перед компанією «Дніпрообленерго» за спожиту електрику — його неодноразово попереджували про знеструмлення.

Крім того, прокуратура виявила, що «Облводоканал» упродовж понад року постачав питну воду населенню, не маючи на це відповідної ліцензії, й заробив на цьому понад 50 мільйонів гривень.

Посадовців комунального підприємства «Облводоканал» звинувачують і в тому, що вони незаконно створили дочірнє підприємство та передали йому понад 100 тисяч гривень і сотню автомобілів. За словами правоохоронців, через це підприємство зазнало збитків майже на півмільйона гривень.

Прокуратура також встановила, що керівництво незаконно нараховувало та виплачувало премії працівникам.
XS
SM
MD
LG