Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні має відбутися засідання Підкомітету з питань безпеки українсько-російської міждержавної комісії


Міністр оборони України Анатолій Гриценко та його російський колега Сєргєй Іванов обговорять план співпраці між Міністерствами оборони двох держав на наступний рік.

Міністр оборони України Анатолій Гриценко та його російський колега Сєргєй Іванов обговорять план співпраці між Міністерствами оборони двох держав на наступний рік.

Речник українського оборонного відомства Андрій Лисенко в інтерв’ю Радіо Свобода:

“Там кілька тем заплановано до обговорення. О 9.00 починається офіційна зустріч, а о 9.25 мають розпочатися офіційні переговори”.

22 грудня у Києві має відбутися засідання Міждержавної комісії Ющенко-Путін, де, серед іншого, мають обговорити і питання військової сфери.

На думку екс-керівника Парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Георгія Крючкова, від сьогоднішньої зустрічі Гриценка та Іванова не варто очікувати чогось особливого:

“Буде підтверджено, що будемо співробітничати, можливо, підпишуть ще якийсь документ, але це особливого значення не має... Я чогось особливого від цього засідання не очікую. Потрібно домовлятися по тих питаннях, де є розходження. Скажімо, є низка питань по Чорноморському флоту. Там було визначено, які треба укласти угоди. Цього не зроблено, тож це треба зробити. Треба узгодити, у яких питаннях ми будемо співробітничати при проведенні навчань”.

Не очікує сенсацій від нинішнього засідання Підкомітету і експерт Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь:

“Сторони відзначать, що все у нас розвивається досить добре, є потенційні тенденції до розвитку, є певні проблеми, зокрема, Чорноморський флот, є проблеми у розвитку певних проектів у військово-технічному співробітництві, але загальна тональність буде позитивна”.
XS
SM
MD
LG