Доступність посилання

ТОП новини

Україна та Росія створять робочу групу, яка розглядатиме вихід Росії з проекту АН-70


Про це заявив сьогодні міністр оборони Російської Федерації Серґей Іванов на прес-конференції у Києві.

Про це заявив сьогодні міністр оборони Російської Федерації Серґей Іванов на прес-конференції у Києві:

“Ми створюємо в рамках нашого підкомітету спеціальну робочу групу, яка розглядатиме всі юридичні, фінансові, технічні питання, розділи інтелектуальної власності...”

Українська сторона вже підготувала склад своєї частини групи. За словами міністра оборони України Анатолія Гриценка, ця група впродовж першого кварталу 2007 року має проаналізувати всі суперечності цього проекту:

“Не буде бюджетного фінансування цього проекту. Але можливість приватних інвестиції, приватних замовлення, як з боку Росії, так і України залишається”.

Водночас мiнiстр оборони Російської федерації Серґей Iванов зазначив, що Росiя "не закриває шляху для використання лiтака Ан-70 своїми приватними компанiями, перевiзниками, iншими господарськими суб''єктами".

Коментуючи вiдмову Росiї вiд участi у проектi Ан-70, Серґей Iванов зауважив, що російська влада враховуючи національні бюджетні інтереси відмовилася від проекту в результаті обмеження бюджетних асигнувань.

Створення літака Ан-70 - спільний українсько-російський проект.

У липні 2006 р. уряд Росії вирішив почати переговори з Україною про припинення спільного проекту зі створення й серійного виробництва військово-транспортного літака.
XS
SM
MD
LG