Доступність посилання

ТОП новини

Надходять суперечливі повідомлення про стан здоров’я росіянина, з яким зустрічався Олександр Литвиненко в день отруєння


Деякі джерела повідомляють, що бізнесмен Дмітрій Ковтун перебуває в критичному стані. Інші стверджують, що ці повідомлення є провокацією, а стан Ковтуна задовільний. А самого Литвиненка поховали в четвер на цвинтарі Гайґейт на півночі Лондона. Перед цим тіло Литвиненка відспівали за мусульманським обрядом у головній лондонській мечеті.

Деякі анонімні джерела повідомляють, що бізнесмен Дмітрій Ковтун перебуває в критичному стані — він опинився в комі відразу після допиту російськими слідчими за участі детективів Скотланд-Ярду.

Згідно з цим повідомленням, у Ковтуна ті самі симптоми, що й у Литвиненка, який помер від отруєння радіоактивною речовиною.

Інші стверджують, що ці повідомлення є провокацією, а стан Ковтуна задовільний.

Із такою заявою виступив адвокат ділового партнера Ковтуна, Андрея Лугового, який разом із ним теж зустрічався в Лондоні з колишнім співробітником ФСБ Росії Олександром Литвиненком 1 листопада — у день, коли його отруїли полонієм-210.

Раніше в четвер Генпрокуратура Росії повідомила, що в Ковтуна «теж виявили захворювання, пов’язане з отруєнням радіонуклідом».

Генпрокуратура розпочала своє слідство у кримінальній справі про «вбивство» Литвиненка і «спробу вбивства» Ковтуна.

Цей крок дасть змогу судити звинувачених у цій справі в Росії.

Раніше генпрокурор Росії заявляв, що можливих підозрюваних — громадян Росії в жодному разі не видадуть до суду за кордон.

У Лондоні в четвер у сімох працівників бару готелю, в якому Литвиненко зустрічався з Ковтуном і Луговим, виявили наявність полонію-210 в організмі, яка не становить для них серйозної загрози.

А самого Литвиненка поховали в четвер на цвинтарі Гайґейт на півночі Лондона, де спочиває й Карл Маркс.

Перед цим тіло Литвиненка відспівали за мусульманським обрядом у головній лондонській мечеті в центрі британської столиці.
XS
SM
MD
LG