Доступність посилання

ТОП новини

УРП «Собор» виступає за створення єдиної національно-демократичної сили


Про це заявив лiдер Української республіканської партії «Собор» Анатолiй Матвiєнко на з''їздi партiї в суботу в Києвi. Створення нової полiтичної сили мало б формуватися на основi партiй, що входять до блоку "Наша Україна", позапарламентських партiй, а також могутнiх позапартiйних сил. Матвiєнко вважає, що така полiтична сила може бути створена вже навеснi наступного року. Народний депутат, член фракцiї "Наша Україна" Микола Катеринчук не виключає, що навеснi 2007 року можуть вiдбутися позачерговi парламентськi вибори.


Про це заявив лiдер Української республіканської партії «Собор» Анатолiй Матвiєнко на з''їздi партiї в суботу в Києвi:

«Така сила має позицiонуватися як лiберальна у сферi економіки - цим вона вiдрiзнятиметься вiд популiстського БЮТ - i нацiонально-демократична у процесах побудови держави - цим вона вiдрiзнятиметься вiд неукраїнської у своїй основi Партiї регiонiв».

За політичну резолюцію партії, що передбачає такий намір, проголосували одноголосно всі делегати з''їзду.

Створення нової полiтичної сили мало б формуватися на основi партiй, що входять до блоку «Наша Україна», позапарламентських партiй, а також могутнiх позапартiйних сил:

«Такий широкий об''єднувальний процес може привести до появи сили, яка потенцiйно може поборотися за 20-25% голосiв виборцiв на парламентських виборах i зможе реально боротися за те, що кандидат, якого пiдтримає ця полiтсила, перемiг на президентських», - заявив Матвієнко.

В iнтерв''ю журналiстам Матвiєнко висловив думку, що така полiтична сила може бути створена вже навеснi наступного року.

Народний депутат, член фракцiї «Наша Україна» Микола Катеринчук не виключає, що навеснi 2007 року можуть вiдбутися позачерговi парламентськi вибори. Про це Катеринчук заявив у суботу, виступаючи на з’їзді УРП «Собор».

У роботі з’їзду УРП «Собор» взяли участь понад 270 делегатів з різних областей України.

XVI з’їзд Української республіканської партії «Собор» переобрав головою партії Анатолія Матвієнка.

Також заступниками голови УРП «Собор» делегати переобрали Олександра Бондаря, Миколу Яковину і Максима Стріху.

За словами резолюції, УРП «Собор» вважає, що ситуацію в країні загострила недосконала конституційна реформа, що серйозно розбалансувала систему влади, зменшила можливості громадян відстоювати свої законні інтереси й впливати на прийняття державних рішень.

Резолюція закріпила намір партії домагатися продовження конституційної реформи, виправлення недоліків закону про внесення змін у Конституцію, надання достатніх конституційних гарантій місцевому самоврядуванню.

На з’їзді УРП «Собор», були присутні представники низки правоцентристських сил, серед них зокрема, Юрій Єхануров від «Нашої України», лідер Народного руху України Борис Тарасюк і лідер Української народної партії Юрій Костенко.

У листопаді Українська народна партія проводила переговори про створення правоцентристського об''єднання з партіями Народний рух України, Конгрес українських націоналістів, «Собор» й «Свобода».
XS
SM
MD
LG