Доступність посилання

ТОП новини

У понеділок визначилися півфінальні пари у розіграші Кубка України з футболу.


Геннадій Мороз Київ, 12 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Жеребкування чотирьох учасників передостаннього етапу кубкового турніру провадилося без попереднього “розсіювання”. Одначе сенсації не сталося. І очікуване багатьма шанувальниками футболу в Україні чергове протистояння двох ґрандів –“Динамо” й “Шахтаря” – буде можливим лише у фіналі національного Кубка.

Так званий “сліпий” жереб виявився не зовсім сліпим. І на півфінальній стадії Кубка України з футболу таки розвів “Динамо” і “Шахтар” по різних парах. А відтак, за вихід у фінал другого за значенням турніру України столичні футболісти у двоматчевому протиборстві поборються із харківським “Металістом”. Ну а “Шахтареві” протистоятиме сімферопольська “Таврія”. Перші чвертьфінали будуть зіграні 18 квітня. Повторні поєдинки відбудуться 9 травня. Додам, що у вихід у фінал Кубка “Металіста” або ж “Таврії” гарантує цим клубам участь у європейському Кубкові УЄФА наступної осені.

Українські плавці здобули три медалі на Чемпіонаті Європи

8 медалей, з яких 3 – найвищого ґатунку, “виловили” українські плавці в 25-метровому басейні Гельсінкі, де напередодні фінішував Чемпіонат Європи на “короткій воді”. В останній день фінської першості чемпіонкою Європи, до того ж, із рекордним на континенті часом на дистанції 100 метрів брасом, стала 18-річна українка Ганна Хлистунова.

Срібним фінішем цього ж дня подругу по українській збірній підтримала й Ірина Амшенникова. У фіналі 200-метрівки на спині українка поступилася тільки рекордсменці Європи – француженці Естер Барон. Додам, що окрім Хлистунової два “золота” Європейської першості з плавання у Гельсінкі виборов також Олег Лісогор.

Українки найсильніші в Європі у легкоатлетичному кросі

Чемпіонськими титулами українці відзначалися і на протилежному кінці Європи. Тетяна Головченко напередодні була непереможною в Італії, де проходив Чемпіонат Європи з кросу. Свій титул українка виборола в напруженій боротьбі з росіянкою Коноваловою. І в підсумку суперниць на фініші 12-кілометрової дистанції розділила тільки одна секунда. Ще на чотири від Тетяни Головченко відстала бронзова призерка Олівейра Євтіч із Хорватії.

Натомість у змаганнях чоловіків Сергій Лебідь склав свої чемпіонські повноваження. На нинішній першості знаний український стаєр, 6-разовий чемпіон Європи, всупереч багатьом прогнозам, фінішував тільки 12-им.

Молодіжна збірна України з хокею стартувала на Чемпіонаті світу в Данії. Збірна України з 20-річних хокеїстів у стартовому матчі Чемпіонату світу в першому дивізіоні здобула дуже непросту і вкрай важливу перемогу над командою Словенії. Молоді українці у перебігу зустрічі поступалися словенським ровесникам, одначе, знайшли в собі сили не лише відігратися, а й вирвати перемогу на останній хвилині гри. Відзначилися Олександр Романенко та Філіп Оглєзньов. У наступному матчі світової першості суперниками українських хокеїстів будуть господарі турніру — молодіжна збірна Данії.
XS
SM
MD
LG