Доступність посилання

ТОП новини

Шуфрич повернувся


Тетяна Ярмощук Київ, 13 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Посада міністра з надзвичайних ситуацій більше не вакантна. Верховна Рада призначила головним рятувальником представника СДПУ(о) Нестора Шуфрича. До цього часу він був депутатом кримського парламенту.


Новий міністр рветься до роботи

Нестор Шуфрич каже, що палає бажанням якнайшвидше приступити до виконання міністерських обов’язків і обіцяє зробити все, щоб виправдати сподівання антикризової коаліції:

“Будь-хто, хто має можливість працювати заради того, щоб у нашій країні якомога швидше наступила злагода і взаєморозуміння, мають додати до цього свої зусилля. Для мене велика відповідальність працювати на цій надзвичайній посаді. Зараз необхідно буде підготуватися до тих процесів, які традиційно є складними в Україні, а саме — до зимового періоду. Треба пройти новорічні свята. Міністерство з надзвичайних ситуацій є одним із тих, хто буде працювати тоді, коли всі мають відпочивати”.

Іронічні коментарі

Представники антикризової більшості, схоже, не надто серйозно сприймають призначення Нестора Шуфрича на посаду міністра з надзвичайних ситуацій. Регіонал Ярослав Сухий сказав Радіо Свобода:

“Він покаже себе з хорошої сторони, як організатор, як натхненник... Я оцінюю позитивно призначення Нестора Івановича на цю високу посаду, і сподіваюся, що він буде гідно відстоюватиме інтереси всіх погорілих, вмерлих, потонулих і підданих тортурам помаранчевої влади”.

«Гідний кандидат антикризової коаліції»

Коментарі ж опозиції щодо новопризначення такі: “Нестор Шуфрич – гідний кандидат від антикризової коаліції”. Нашоукраїнець Сергій Бичков в інтерв’ю Радіо Свобода зазначив:

“Якщо ставити себе на місце Прем’єр-міністра, який подав цю кандидатуру від імені коаліції і від імені уряду, то з огляду на те, що Шуфрич кидався у самих важких ситуаціях на захист свого кандидата, яким на той час був Янукович, то він, звичайно, виправдовує призначення саме на Міністерство з надзвичайних ситуацій. Я вважаю, що той парламентський досвід, який є у Шуфрича, допоможе йому орієнтуватися як політичній фігурі у Міністерстві з надзвичайних ситуацій”.

Свою славу Нестор Шуфрич здобув під час президентської кампанії 2004 року. Після другого туру виборів він був представником кандидата в президенти Віктора Януковича у ЦВК.
XS
SM
MD
LG