Доступність посилання

ТОП новини

У Криму комуністи та об’єднані соціал-демократи активізують антиНАТОвську кампанію.


Володимир Притула Сімферополь, 13 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) — У Криму місцеві ліві політичні сили активізують антиНАТОвську кампанію. Сьогодні об’єднані соціал-демократи оголосили, що приєднуються до акції кримських комуністів, які збираються провести на півострові так званий «народний референдум» проти «вступу Криму до НАТО».

АнтиНАТОвська акція комуністів у центрі Сімферополя.
«Ленін завжди з тобою…» — над центральним майданом Сімферополя линуть партійні пісні радянської доби. Це місцеві комуністи виставили десяток червоних наметів та агітують кримчан проти НАТО.

Уже місяць вони проводять кампанію з підготовки до так званого «Всекримського народного антиНАТОвського референдуму». Цей захід вони збираються провести 16 грудня, збираючи на вулицях, місцях відпочинку, інших людних місцях підписи кримчан проти приєднання автономної республіки до Північноатлантичного союзу.

Об’єднані соціал-демократи заодно з комуністами

А сьогодні про підтримку ініціативи кримського рескому Компартії заявили місцеві об’єднані есдеки. Голова кримської організації СДПУ(о) Юхим Фікс заявив: «Своєю участю в цій акції ми демонструємо послідовність наших кроків, спрямованих на реалізацію нашої ініціативи на проведення всеукраїнського референдуму з питань вступу України до НАТО та участі в єдиному економічному просторі». На сьогоднішній прес-конференції в Сімферополі Юхим Фікс звинуватив Центральну виборчу комісію та Президента України в «ігноруванні Конституції за закону про референдуми».

Президентові Віктору Ющенкові сьогодні дісталося і від комуністів. Представниця КПУ Наталя Штепа вважає: «Сьогодні ми стоїмо перед фактом того, що за нас із вами вирішують нашу долю ті, кому присягнув наш Президент. І я не боюся цього сказати, перед ким — перед Сполученими Штатами наш Президент
Об'єднаний есдек Юхим Фікс і комуністка Наталя Штепа.
вислужується!»


«Референдум» як політичний самопіар

Тим часом кримський політолог Андрій Іванець вважає, що спроби лівих розіграти антиНАТОвську карту мають прості політичні цілі. «Першопричина цих спроб — намагання вийти хоча б на попередній рівень підтримки громадян, оскільки СДПУ(о) безславно програла парламентські вибори. Так само очевидно, що зараз знижується рейтинг і Компартії України. Тому ці партійні структури намагаються піднімати якісь теми, які можуть бути популярними у Криму», — вважає політолог.
XS
SM
MD
LG