Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада сьогодні мала б розглянути законопроект «Про опозицію»


Народні обранці прогнозують, що цей проект закону має шанси пройти перше читання. Найбільша лоббістка законопроекту «Про опозицію» – Юлія Тимошенко.

Це питання внесено до порядку денного. Народні обранці прогнозують, що цей проект закону має шанси пройти перше читання.

Найбільша лоббістка законопроекту «Про опозицію» Юлія Тимошенко сподівається, що цей проект закону, зрештою, таки буде проголосований і картає голову парламенту Олександра Мороза, що “опозиційний” законопроект хотіли поставити у п’ятницю останнім питанням: «Я думаю, що це нечесно Закон «Про опозицію», який дає можливість контролювати владу, ставити останнім питанням на останній сесійний день сесійного тижня. Тобто, так, може парламент не встигне його розглянути. Це не відношення до опозиції, це відношення до відкритості влади, це відношення до підконтрольності влади. Мені дивна позиція Мороза, який ніяк не поставить це питання у порядок денний».

Нашоукраїнець Михайло Поживанов вважає, що законопроект «Про опозицію», який розробила спільна група має сьогодні шанси пройти перше читання:

«Всі співавтори абсолютно з різних партій. Ця комісія працювала, тож цей варіант, мені здається, може бути ухвалений. А от далі, постатейно, буде дуже важко ухвалюватися. Я думаю, що будуть співдоповіді і окремо закону, того що свого часу вносила пані Богатирьова. І, можливо, буде той законопроект, який вносила пані Тимошенко. Але, швидше за все, Верховна Рада ухвалить законопроект, який вже розроблений і підписаний спільною цією групою, там є представники всіх політичних партій».

А на думку представника Партії регіонів Віталія Хомутинника, немає різниці, який із трьох законопроектів, які є у парламенті, буде ухвалений у першому читанні:

«Головне – це опрацювання у другому читанні. І ті пропозиції, які будуть надані від суб’єктів законодавчої ініціативи. Тому Закон «Про опозицію» потрібно ухвалити хоча б у першому читанні, для того, щоб почати працювати у цьому напрямку. Про це багато розмов ведеться не один рік, але рішення й досі не ухвалене. Головне – це розподіл функцій та повноважень між владою та опозицією. Треба починати з того, як розподіляються посади у парламенті, чи залежать комітети від того, яку партію, опозиційну, чи провладну представляє той, чи інший кандидат».

Авторками двох закопроектів, зареєстрованих у Верховній Раді є Юлія Тимошенко та Раїса Богатирьова. Наразі ж є і ще один проект закону «Про опозицію», розроблений відповідною комісією.
XS
SM
MD
LG