Доступність посилання

ТОП новини

Оркестр «Солісти Москви» та ансамбль «Київські солісти» відзначають свої ювілеї концертами в Києві.


Леся Олійник Київ, 14 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні на любителів класичної музики чекає концерт оркестру «Солісти Москви», який очолює всесвітньовідомий альтист Юрій Башмет, а також зустріч з ансамблем «Київські солісти». Обидва колективи відзначають у столиці України свої ювілеї.

Високе мистецтво Юрія Башмета вивело альт у низку провідних інструментів ХХ століття. Для нього пишуть і присвячують твори відомі композитори, серед яких Альфред Шнітке, Олександр Чайковський. Але крім цього Юрій Башмет керує камерним оркестром «Солісти Москви», який він же і створив. Колектив добре відомий у музичному всесвіті, йому 15 років. Цій ювілейній даті і присвятили московські музиканти концерт у Києві. Він відбудеться сьогодні в Національному палаці мистецтв «Україна».

Ще одну музичну подію очікують сьогодні в Києві. Колега московських «Солістів» – ансамбль «Київські солісти» теж відзначає ювілей – йому 10 років. У приміщенні ПінчукАртЦентру Ансамбль представить новий музичний проект «Сотворіння». Його автор – солістка ансамблю, молода українська скрипалька Мирослава Которович. На переконання Мирослави Которович, «музика оживає завдяки со-творінню композитора, виконавця і слухача».

«Київські солісти» гратимуть музику, записану на компакт-диск, який найближчим часом з’явиться у продажу. Сольну партію скрипки в усіх творах виконує Мирослава Которович. А диригує ансамблем її батько – організатор і керівник «Київських солістів», відомий скрипаль Богодар Которович. На диску звучить музика сучасних українських композиторів Мирослава Скорика та Євгена Станковича, а також твори Роберта Шумана й Арама Хачатуряна. Мирослава Которович є автором їх аранжувань для скрипки. Серед них популярний «Танок із шаблями» Арама Хачатуряна.
XS
SM
MD
LG