Доступність посилання

ТОП новини

Керівник МНС заявляє про завершення основного етапу стабiлiзацiйних робiт на об''єкті «Укриття» на Чорнобильській атомній електростанції


Про це міністр з надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Нестор Шуфрич повідомив у суботу під час робочої поїздки на ЧАЕС.

Про це міністр з надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Нестор Шуфрич повідомив у суботу під час робочої поїздки на ЧАЕС:

«Укриття готове прийняти на себе навантаження на 15 рокiв. Сподіваюся, що за цей час буде побудований об''єкт під назвою "Саркофаг", i питання безпеки поховання 4-го реактора буде знято раз i назавжди».

Шуфрич також подякував Асоціації країн-донорів, які брали участь у зведенні цих споруд, і висловив надію на зміцнення співробітництва.

При цьому він підкреслив, що це співробітництво дозволить дасть змогу Чорнобильській території вийти з існуючої на сьогодні кризи.

Україна розраховує завершити будівництво нового безпечного укриття над зруйнованим 4-м енергоблоком ЧАЕС до 2011 року.

Вибух на 4-му енергоблоці ЧАЕС у квітні 1986 року став причиною наймасштабнішої техногенної катастрофи у світовій історії.

Верховна Рада 12 грудня 2006 року призначила Нестора Шуфрича міністром з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.
XS
SM
MD
LG