Доступність посилання

ТОП новини

Британська поліція заарештувала підозрюваного серійного вбивцю жінок


Олекса Семенченко Лондон, 18 грудня 2006 (RadioSvoboda.org). – Британська поліція далі допитуватиме у вівторок заарештованого напередодні чоловіка у справі про вбивство п’яти молодих жінок. По тому, як раніше упродовж десяти днів детективи виявили п’ять жіночих тіл неподалік від міста Іпсвіча, Велика Британія перебуває у стані шоку. Операція правоохоронних органів із розшуку була загальнонаціональною і безпрецедентною за масштабами.

У понеділок керівник слідства Стюарт Ґалл скликав пресову конференцію, на якій заявив, що “Детективи, що проводять розслідування вбивства п’яти жінок у районі міста Іпсвіча, сьогодні, 18 грудня, заарештували 37-річного чоловіка. Його було затримано за його домашньою адресою в Тримлі, що неподалік від портового міста Фелікстов, о 7 годині 20 хвилин ранку. Його підозрювано в убивстві всіх п”яти жінок: Джемми Адамз, Тані Нікол, Аннелі Алдертон, Поли Кленелл та Анетт Ніколлз. Нині він перебуває під вартою”.

Хоча поліція не назвала імені підозрюваного, мас-медіа з близьких до слідства джерел дізналися, що йдеться про працівника супермаркету TESCO Тома Стівенса. Детективи мусять до середи висунути проти нього офіційні обвинувачення, або зажадати в суді дозволу на продовження терміну його арешту.

Друг вбитих жінок вважає себе непричетним до злочинів

До речі, у неділю британська газета Sunday Mirror оприлюднила інтерв’ю зі Стівенсом. Він сказав, що приятелював з усіма вбитими жінками, які заробляли на життя проституцією. Він визнав, що, можливо, не має алібі на час жодного з убивств, однак наголосив, що є абсолютно не причетним до злочинів: «Я не боюся, якщо проти мене висунуть обвинувачення, адже я ні в чому не винний».

Оголені тіла вбитих були знайдені неподалік від місця проживання підозрюваного – у сільській місцевості за Іпсвічем, що на південному-сході Англії. Труп 25-річної Адамз було виявлено другого грудня. Останнім було знайдене тіло 29-річної Ніколлз. Поліція не сказала, яким способом було вбито Адамз, Нікол та Ніколлз. Відомо, що Алдертон і Кленелл були задушені.

Ця справа має ще один зловісний аспект. 1999 року в Тримлі, де заарештували Стівенса, було викрадено з дому 17-річну дівчину Вікі Голл. П’ять днів по тому її тіло було знайдене у заповненій водою канаві за 40 кілометрів звідти. У вбивстві було обвинувачено 27-річного бізнесмена, але суд присяжних визнав його невинним. Поліція наразі не пов’язує нинішні смерті з убивством Вікі Голл.

Пошуки злочинця ось уже два тижні були в центрі уваги всієї Великої Британії. Паралелі із Джеком-Різником – невідомим, що 1888 року у Лондоні по-звірячому вбив щонайменше п’ятьох повій, – надто очевидні, щоб цим могла злегковажити преса. У 70-ті й на початку 80-х років минулого сторіччя йоркширський різник Пітер Саткліфф тероризував жінок у північно-англійському місті Лідсі. На рахунку цього серійного вбивці було 13 жертв – теж представниць найдавнішого фаху.
XS
SM
MD
LG