Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада ухвалила доопрацьований Держбюджет-2007


Таке рішення ухвалили 245 депутатів. Ухвалений Закон про бюджет-2007 Верховна Рада передасть Президентові України на підпис. Президент може знову накласти вето і повернути документ на доопрацювання до парламенту.


Таке рішення ухвалили 245 депутатів (більшість з них – представники антикризової більшості: Партія регіонів, соціалісти та комуністи).

Ухвалений Закон про бюджет-2007 Верховна Рада передасть Президентові України на підпис. Президент може також внести поправки або накласти вето і повернути документ на доопрацювання до парламенту.

Під час обговорення документу парламентська коаліція назвала непідписання Президентом Держбюджету спробою знайти привід для розпуску парламенту та скасувати політреформу.

Про це з трибуни парламенту заявив голова фракції Соцпартії Іван Бокий.

Сьогодні Верховна Рада розглядала доопрацьований після внесених Президентом зауважень Держбюджет. Основні претензії Віктора Ющенка до головного фінансового документу країни стосувалися соціальної складової. Глава держави радив переглянути розміри мінімальної пенсії та зарплати.

За підрахунками бюджетного комітету для врахування пропозицій Президента необхідно понад 6 мільярдів гривень, а за словами першого заступника голови президентського Секретаріату Арсенія Яценюка йдеться про суму у 800 мільйонів гривень.

Голова профільного парламентського комітету Володимир Макеєнко пропонував врахувати зауваження Віктора Ющенка частково і назвав джерела фінансування соціальних виплат: “Спрямувати надходження від приватизації державного майна понад обсяги, визначених статтею 23 цього закону, на збільшення розмірів прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати. Ми впевнені, що уряд це виконає разом із Фондом держмайна”.

Натомість Секретаріат Президента наполягав на необхідності врахувати усі зауваження голови держави. Арсеній Яценюк:

“Розрахунків до закону України “Про державний бюджет” не було зроблено, і на сьогоднішній день ми не бачимо збоку відповідних уповноважених державних органів змін до закону України “Про державний бюджет”.

Вчора Юлія Тимошенко не виключила можливості підтримки коаліції з боку депутатів своєї фракції у питанні подолання президентського вето.

Таку позицію сьогодні розкритикувала “Наша Україна”, закликавши Блок Юлії Тимошенко залишатися послідовним в опозиційних діях і “не капітулювати перед Партією регіонів”.

Президент України уже ветував перший проект Держбюджету минулого понеділка.
XS
SM
MD
LG