Доступність посилання

ТОП новини

Британська поліція заарештувала вже другого підозрюваного у справі про серійне вбивство жінок.


Олекса Семенченко Лондон, 19 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Британська поліція повідомила у вівторок про арешт 48-річного чоловіка у справі про вбивство п''яти молодих жінок. Також тривають допити заарештованого напередодні у цій справі Тома Стивенса, термін арешту якого суддя подовжив до п''ятниці. Після того, як раніше протягом 10 днів детективи виявили п''ять жіночих тіл неподалік від міста Іпсвіча, Велика Британія перебуває у стані шоку. Британська преса звертає сьогодні особливу увагу на те, що операція правоохоронних органів із розшуку "стала загальнонаціональною і безпрецедентною за масштабами".

Великобританія -- Джемма Адамс, одна з жертв серійного вбивці.
За найсвіжішими повідомленнями британської преси, другий арешт у справі про вбивство жінок, що заробляли на життя проституцією, поліція здійснила о п''ятій ранку у вівторок в місті Іпсвічі.

Неназвану особу підозрюють у вбивстві всіх п''ятьох повій. Також стало відомо, що детективи провадять обшук одного з будинків у дільниці “червоних ліхтарів” міста. Поліцейські завантажили й повезли на експертизу авто, що було запарковане навпроти цього будинку. Анонімне джерело в поліції назвало цей арешт “значущим”.

Підозрюваний був знайомий з усіма жертвами, але каже, що не вбивав

А напередодні керівник слідства Стюарт Ґалл скликав конференцію для журналістів, на якій заявив: “Детективи, що проводять розслідування вбивства п’ятьох жінок у районі міста Іпсвіча, сьогодні, 18 грудня, заарештували 37-річного мужчину. Його затримали за домашньою адресою в Тримлі, що неподалік від портового міста Фелікстов, о 7 годині 20 хвилин ранку. Його підозрюють в убивстві всіх п''яти жінок: Джемми Адамз, Тані Нікол, Аннелі Алдертон, Поли Кленелл та Анетт Ніколлз. Нині він перебуває під вартою”.

Хоча Стюарт Ґалл не назвав імені підозрюваного, мас медіа з близьких до слідства джерел дізналися, що йдеться про працівника супермаркету TESCO і колишнього спеціального констебля поліції Тома Стsвенса. До речі, у неділю британська газета "Sunday Mirror" оприлюднила інтерв’ю з ним. Він сказав, що приятелював з усіма вбитими жінками вже багато місяців, а одна з них була чимось на кшталт його дівчини. Він визнав, що, можливо, не має алібі на час жодного з убивств, однак наголосив, що є абсолютно непричетним до злочинів: «Я не боюся, якщо проти мене висунуть обвинувачення, адже я ні в чому не винний».

Нинішнє серійне вбивство викликає паралелі зі злочинами у минулому

Оголені тіла вбитих, пише преса, знайшли неподалік від місця проживання підозрюваного – у сільській місцевості за Іпсвічем, що на південному сході Англії. Труп 25-річної Адамз виявили 2 грудня. Останнім знайшли тіло 29-річної Ніколлз. Поліція не сказала, в який спосіб вбили Адамз, Нікол та Ніколлз. Відомо, що Алдертон і Кленелл були задушені.

Преса звертає увагу на те, що пошуки злочинця ось уже два тижні – в центрі уваги всієї Великої Британії. Паралелі із Джеком-Різником-невідомим, що 1888 року у Лондоні по-звірячому вбив щонайменше п''ятьох повій, – надто очевидні, аби цим могла злегковажити преса. У 1970-ті й на початку 80-их років минулого сторіччя “Йоркширський Різник” Пітер Саткліфф тероризував жінок у північному англійському місті Лідсі. На рахунку цього серійного вбивці було 13 жертв – теж представниць «найдавнішої професії».
XS
SM
MD
LG