Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні Юрій Луценко поділиться планами на майбутнє


Тетяна Ярмощук Київ, 20 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) — Після майже місячної мовчанки Юрій Луценко вирішив поділитися своїми планами на майбутнє. Сьогодні він дає першу прес-конференцію після відставки з посади міністра внутрішніх справ.


Активний учасник “України без Кучми” та помаранчевого Майдану, народний депутат четвертого скликання та тричі міністр внутрішніх справ. До того ж перший в українській історії цивільний міністр внутрішніх справ. А після нещодавньої відставки Віктор Ющенко призначив 42-річного Юрія Луценка своїм радником.

Минулої п’ятниці, у шосту річницю “України без Кучми” Юрій Луценко зазначив: “Я казав, що ми голосуємо не так персонально за Ющенка, як за Ющенка як ключ до свободи, бо він відкриває ці двері. А як ми цим скористаємося, залежить він нас. Ми скористалися погано наданою можливістю народної перемоги і обранням народного Президента. На жаль, мусимо признати, що у наших лавах були люди, які думали більше про себе особисто, а не про Україну. З іншого боку, не можна опускати руки, бо це грає лише на сторону наших політичних опонентів. Я вірю в те, що і 2000, і 2004 роки – це далеко не повний перелік, які приведуть Україну до нормального життя”.

Зі своїми колишніми однопартійцями, соціалістами, Юрій Луценко розійшовся після приєднання СПУ до антикризової коаліції. Втім, більшість соціалістів і після цього позитивно відгукуються про Юрія Луценка.

Політичні перспективи Луценка непогані

Олександр Баранівський в інтерв’ю Радіо Свобода зазначив: “Завжди це був і є відкритий чоловік, веселої такої вдачі, трохи войовничий, швидкий, відкритий. Я не відчував, щоб він носив камінь за пазухою. У нього не було такого, щоб він одне говорив, друге думав, третє робив. Я вважаю, що з нього вийшов досить непоганий міністр. Люди почали з більшою довірою ставитися до міліції. Я вважаю, що це його заслуга. А те, що він відійшов від Соцпартії, то він допустив помилку”.

А що ж тепер? На думку політолога Сергія Тарана, Юрій Луценко має непогані політичні перспективи. Наразі у Луценка є два варіанти: або йти з “Нашою Україною”, або створювати нове політичне об’єднання.

Сергій Таран: “Це буде вирішуватися, швидше, не ним, а в Секретаріаті Президента. Прихід Балоги фактично на місце голови “Нашої України” буде означати, що центр рішень того, хто буде лідером “Нашої України” перемістився в Секретаріат Президента. Я думаю, що там зараз розглядається кілька кандидатів. В’ячеслав Кириленко і Юрій Луценко є два найбільш очевидні кандидати. Тож я думаю, що великою мірою рішення Луценка буде залежати від позиції голови Секретаріату”.

Негативно діяльність Юрія Луценка оцінюють лише представники Партії регіонів, проти членів якої Луценко на посаді головного міліціонера порушив не одну кримінальну справу. Однак жодна з них до суду так і не дійшла.
XS
SM
MD
LG