Доступність посилання

ТОП новини

У штаб-квартирі ООН планують вкотре обговорити проблеми Чорнобильського АЕС


Спеціальну конференцію планують провести 19-20 квітня в Нью-Йорку у штаб-квартирі ООН. На ній хочуть обговорити нові екологічні проблеми Чорнобиля.

У середу зібрався оргкомітет міжнародної недержавної організації «Ворлд Інформейшн Трансфер», що готує 16-ту міжнародну конференцію на тему: «Здоров''я і довкілля: Глобальне партнерство у пошуках глобальних рішень», приурочену 21-й роковині Чорнобильської ядерної катастрофи.

Конференцію заплановано провести 19-20 квітня в Нью-Йорку у штаб-квартирі ООН. На ній хочуть обговорити нові екологічні проблеми Чорнобиля.

До участі в конференції вже запрошенні представники українського уряду, постійні представники при ООН Японії, Хорватії, Великобританії, Польщі, Угорщини, Грузії, Казахстану та інших країн. На міжнародну зустріч запрошують також екологів, медиків та науковців іноземних дослідних інститутів.

Але вже тепер, напередодні цієї міжнародної зустрічі, організаційний комітет форуму підготував конкретні питання до уряду України, а саме:

– Чому досі немає надійного перекриття саркофагу, коли гроші на це вже виділенні?

– Чи надійно працюють українські регіональні центри здоров’я і навколишнього середовища?

– Який новий вплив радіації загрожує Україні Чорнобильський занедбаний саркофаг?

– Яких ще наслідків слід очікувати українцям і світовій спільноті від Чорнобиля ? Оргкомітет сподівається, що відповіді на ці запитання прозвучать вже на конференції у Нью-Йорку.
XS
SM
MD
LG