Доступність посилання

ТОП новини

У Києві презентують книжки Олександра Литвиненка


Віктор Міняйло Київ, 21 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) — Сьогодні батько вбитого у Лондоні колишнього офіцера ФСБ Росії Олександра Литвиненка на прес-конференції презентує книги свого сина.

Презентація книжок Олександра Литвиненка пов‘язана з візитом в Україну президента Росії Владіміра Путіна, повідомив Радіо Свобода друг Литвиненка, Артем Дєгтярьов. Він також представляє в Україні Фонд громадянських свобод, заснований опальним російським олігархом Володимиром Березовським.

На прес-конференції у Києві Вальтер Литвиненко презентуватиме дві книжки свого загиблого сина “ЛПГ. Лубянская преступная группировка” та “ФСБ взрывает Россию”, яку цього тижня випустило київське видання “Нора-Друк”. Хоча перші видання обох книжок вийшли кілька років тому, поява цих книжок саме зараз і в Україні тісно пов‘язана з приїздом до України Владіміра Путіна, каже Артем Дєгтярьов.

«Як відомо, Олександр послідовно і аргументовано доводив, що ФСБ і персонально Путін причетні до багатьох тяжких злочинів. Найбільшими з яких були вибухи житлових будинків у Москві, Волгодонську та Буйнакську у 1999 році. Хочу наголосити, що за всі ці роки ніхто з керівників Російської держави, або ФСБ, які фігурували в книжках Литвиненка, у конкретних справах, так і не наважилися оскаржити його твердження у суді», – повідомив Артем Дєгтярьов.

«Хоча ця історія з отруєнням Олександра Литвиненка та злочином ФСБ торкається в першу чергу самої Росії, на запитання, як це торкається України, я б відповів так: якщо б у 2004 році кандидат у Президенти Віктор Ющенко загинув би таки від отруєння діоксином, я думаю, це питання не потребувало б розлогої відповіді», - сказав Радіо Свобода друг вбитого у Лондоні Олександра Литвиненка, Артем Дєгтярьов, який представляє в Україні Фонд громадянських свобод.

ФСБ Росії неодноразово спростовувало свою причетність до отруєння.

Прес-служба МЗС України повідомила, що не коментує подібних прес-конференцій. А от досвідчений дипломат, нині народний депутат України з блоку Юлії Тимошенко Олег Білорус в інтерв‘ю Радіо Свобода повідомив, що цей захід не вплине на візит президента Росії в Україну: «Дуже різнопланові і різнокаліберні ці події. Я не думаю, що це вплине на візит Путіна в Україну».
XS
SM
MD
LG