Доступність посилання

ТОП новини

Путін у Києві


Тетяна Ярмощук Київ, 22 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Сьогодні після довготривалої паузи в Україну прибуде Владімір Путін. Спочатку український та російський президенти зустрінуться віч-на-віч. А потім візьмуть участь у засіданні Міждержавної комісії Ющенко-Путін.

Віктор Ющенко покладає великі надії на сьогоднішню зустріч з Владіміром Путіним. Український Президент сподівається, що ця зустріч допоможе поглибити українсько-російські відносини у багатьох сферах. Про це Радіо Свобода розповів представник Президента у парламенті Роман Зварич. На завершення комісії Ющенко-Путін сторони планують підписати низку двосторонніх угод.

Прес-секретар Президента Ірина Ванникова: “Про внесення змін і доповнень до угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про пункти пропуску через державний кордон між Україною та Росією. Друга – про реадмісію. Третя – про взаємну охорону прав на результати інтелектуальної діяльності, що використовуються і отримані у ході двостороннього військово-технічного співробітництва. Четверта – про безвізові поїздки громадян України та Російської Федерації. І п’ята — про співробітництво між Міністерством культури та туризму України і Міністерством культури та масових комунікацій Російської Федерації”.

Регіонал Євген Кушнарьов вважає, що сьогоднішня зустріч має прояснити ситуацію українсько-російських стосунків: “Путін не відвідував Україну понад рік. А минулі роки зустрічі президентів відбувалися по 5-6 разів на рік. Безумовно, ця зустріч повинна дати відповіді на дуже багато питань. А у стратегічному плані— на головне питання: чи ми дійсно відходимо від того напруження, яке виникло у минулому році”.

Втім, не всі представники антикризової коаліції покладають великі сподівання на нинішній візит Путіна.

На думку соціаліста Івана Бокого, це буде просто чергова зустріч: “Для того, щоб чекати реальних результатів, потрібно провести широкомасштабні переговори на рівні експертів. Таких переговорів не було. Були зустрічі урядовців— все, але широкомасштабних переговорів не було. Тому принципових, проривних рішень, я думаю, не буде”.

Міністерство закордонних справ під час комісії Ющенко-Путін представлятиме відставлений-поновлений Борис Тарасюк. Роман Зварич: “Міністр закордонних справ Борис Іванович Тарасюк виконуватиме свої обов’язки у повному обсязі. Тарасюк є і буде міністром закордонних справ. Крапка”.

Прем’єр-міністр Віктор Янукович та антикризова коаліція не визнають Бориса Тарасюка міністром.
XS
SM
MD
LG