Доступність посилання

ТОП новини

У селі Нові Безрадичі Обухівського району Київської області згоріла дерев''яна греко-католицька церква.


Фахівці Міністерства з питань надзвичайних ситуацій проводять експертизу з виявлення причин пожежі. Якщо встановлять, що причиною пожежі став підпал, за даним фактом порушать кримінальну справу. Представники Української греко-католицької церкви вважають, що будівля згоріла внаслідок підпалу

Як повідомили в Головному управлінні МВС в Київській області, у даний час фахівці Міністерства з питань надзвичайних ситуацій проводять експертизу з виявлення причин пожежі. Як зазначили в управлінні, якщо встановлять, що причиною пожежі став підпал, за даним фактом порушать кримінальну справу.

Представники Української греко-католицької церкви вважають, що будівля згоріла внаслідок підпалу.

Як зазначається в прес-релізі департаменту інформації УГКЦ, сьогодні близько 5.20 зловмисники підпалили греко-католицьку церкву в селі Нові Безрадичі. За наданою інформацією, у цьому селі проживають греко-католики, саме вони і виступили ініціаторами та жертводавцями нового храму. Дерев’яну церкву привезли з Коломиї. У листопаді 2005 року в Києві спалили дерев’яну капличку поблизу будівництва греко-католицького храму. Каплиця розміром 5 на 5 метрів згоріла вщент.
XS
SM
MD
LG