Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську проходить акція «Громадська комунальна самооборона».


Ярослав Гребенюк Луганськ, 27 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua). – Сьогодні в Луганську близько п''ятдесяти учасників акції «Громадська комунальна самооборона» проводять пікет перед будівлею Луганської обласної ради, у якій о 15.00 розпочалася сесія Луганської міськради.

Від 1 листопада тарифи на житлово-комунальні послуги у Луганську зросли майже в три рази. І головна вимога пікетників – депутати міськради мають знизити тарифи.

"Наша Україна" і БЮТ грають з тарифами"

Зранку активісти «Комунальної самооборони» та городяни, здебільшого пенсіонери, вийшли до обласної ради. Несподівано пікетникам дісталась бажана «здобич»— поблизу проходив міський голова Сергій Кравченко. Розлючені люди його оточили та почали вимагати пояснень. Але єдине, що міський голова зміг запропонувати луганцям, це оформлення субсидій. Стихійне спілкування з громадою сподобалося меру. «Я вважаю, нормальна була розмова. Гадаю, ми знайдемо компроміс. Але є політичні сили, які з цим грають. Це «Наша Україна», це БЮТ. Але хто підвищував ціну на газ? Це уряд Єханурова. Хто підвищував ціну за електроенергію? Уряд Тимошенко. А мери усі зараз винуваті», – сказав Кравченко.

До речі, до руху проти підвищення тарифів опозиційні сили приєдналися тільки цими днями. І навіть почалася сварка: місцевий осередок БЮТ оприлюднив заяву, у який наполягає, що саме їхня фракція підняла питання про тарифи на попередній сесії міськради. А «Наша Україна» наполягає на факті, що деякі їхні партійці – активісти «Комунальної самооборони».

«Комунальна самооборона» діє в Луганську вже два місяці.
XS
SM
MD
LG