Доступність посилання

ТОП новини

Росія та Білорусь домовилися про поставки російського газу на 2007-2011 роки


Відповідну угоду підписали за дві хвилини до Нового року.

Відповідну угоду підписали за дві хвилини до Нового року.

Про це повідомили на нічній прес-конференції глава Газпрому Олексій Міллер та прем’єр-міністр Білорусі Сергій Сидорський після переговорів.

Президент Білорусі Олександр Лукашенка заявив, що його країна вступає в “нову економічну реальність”.

А прем’єр-міністр Білорусі Сергій Сідорський розчарований новою угодою: «60 відсотків громадян Білорусі – постраждалі від аварії на ЧАЕС. Звернемось до «чорнобильців», до пенсіонерів, пояснимо, що для Білорусі підвищили ціну на газ удвічі, ніж слід було очікувати. Протягом року були переговори щодо ціни у 57-75 доларів. Ми погоджувались, нам сказали «ні». Поважаючи наших партнерів, наші відносини, поважаючи наших європейських партнерів, які до нас звертались протягом останніх двох тижнів, ми мусимо погодитись на цю ціну».

Мінськ погодився на умови “Газпрому”. Ціна на газ, як повідомляють російські ЗМІ з посиланням на слова Міллера, складе цього року 100 доларів за тисячу кубометрів.

Раніше “Газпром” погрожував припинити постачання “блакитного палива” білоруським споживачам 1 січня о 10 годині ранку, якщо до цього часу сторони не підпишуть нової угоди.
XS
SM
MD
LG