Доступність посилання

ТОП новини

Христос народився! Славімо його!


У понедліок православні і католики східного обряду відзначають в Україні другий день Різдва Христового – свято Собору Пресвятої Богородиці. Давні християни збиралися в цей день для прославлення Божої Матері. Свято Собору Пресвятої Богородиці почалося з урочистої літургії в усіх храмах.

Сьогодні православні і католики східного обряду відзначають в Україні Другий день Різдва Христового – свято Собору Пресвятої Богородиці.




Свято зветься собором тому, що давні християни збиралися в цей день для прославлення Божої Матері.

Водночас в українській християнській традиції Собор Пресвятої Богородиці або Святий Збір – це свято вшанування материнства Діви Марії, а відтак – і величі материнського подвигу.

Свято Собору Пресвятої Богородиці почалося сьогодні з урочистої літургії у православних і греко-католицьких церквах; у багатьох парафіях відбуваються благодійні ялинки та інші доброчинні акції.

Президент України Віктор Ющенко привітав співгромадян зі світлим Різдвом Христовим: «Це свято з року в рік укріплює нашу віру у неминучу перемогу добра над злом, світла над темрявою, надихає надією на щасливе майбутнє України. Різдво Христове спонукає звернутися до Біблійних заповідей, вічних і незнищенних істин, які стали дороговказом на шляху удосконалення та звеличення людини».- повідомляє прес-служба глави держави.

Віктор Ющенко бажає усім співгромадянам міцного здоров''я, щастя, родинного тепла і затишку: «Нехай різдвяні дзвони і надалі пробуджують духовне відродження та моральне оновлення нації. Нехай розквітає вільна і соборна Україна, множаться наші здобутки, зростає добробут кожного українця. Бажаю всім веселих і радісних свят! Христос рождається – славімо Його!»

Прем''єр-міністр України Віктор Янукович привітав співвітчизників з Різдвом Христовим. Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України. “Христос рождається! Цими словами вітають сьогодні люди одне одного. Христос рождається, дорогі мої співвітчизники!”, - мовиться у привітанні прем’єра.

“Ми дочекалися ще одного Різдва. Дочекалися у вірі, надії і любові. Ми гідно зустрічаємо це свято, бо багато зробили для того, щоб у спокої, у стабільності, у єдності весь наш народ прийняв радість народження Христа”.За словами прем’єра, “ми прожили з вами, дорогі співвітчизники, непростий рік. І можемо собі сьогодні сказати, що сприймали усі виклики, які давав нам минулий рік, як народ, який вміє долати труднощі, як суспільство зріле і перспективне. Чесна праця, сподівання на Провидіння Господнє давали нам сили переходити через найважчі перепони. І я хочу у цей радісний день подякувати усім вам за це”.

Різдво - одне з найбільших свят християнських церков.

Українська діаспора та тисячі українських заробітчан також відзначають Різдво.

Про це читайте:

Свято Різдва для українських дітей в Італії.

Українське Різдво в Білорусі.

Як українці святкують Різдво в Парижі.

Українське Різдво у Великій Британії.

Українці Латвії в основному відзначають Різдво Христове 7 січня.

Різдво Христове в Україні: сучасність і традиції.
XS
SM
MD
LG