Доступність посилання

ТОП новини

У Криму завершили операцію буксирування до Керченського порту судна з небезпечним вантажем хімічних речовин


Зараз суховантажне судно «Одіск», де напередодні отруїлися 10 членів екіпажу, двоє з яких, українець і росіянин, померли, перебуває у Керченському порту і готується до розвантаження. Зараз інші 8 членів екіпажу перебувають у лікарні, один із них — у важкому стані.


Зараз суховантажне судно «Одіск», де напередодні отруїлися 10 членів екіпажу, двоє з яких — українець і росіянин — померли, перебуває у Керченському порту і готується до розвантаження.

Як повідомила представник кримського главку Міністерства з надзвичайних ситуацій України Ірина Шахно, судновласник вирішив буксирувати судно до місця завантаження, тобто у порт Керч, де є відповідні пірси та умови для зберігання хімречовин.

Судно під прапором Сьєрра-Леоне з 10 членами екіпажу і 2 тисячами тон хімречовин на борту вийшло з Керченського порту 3 січня. 5 січня, коли судно перебувало на рейді Ялтинського порту, капітан повідомив про смерть одного з матросів і захворювання ще кількох. Згодом помер іще один моряк.

Зараз інші 8 членів екіпажу перебувають у Лівадійській лікарні Ялти, один із них — у важкому стані. Як вважають, усі вони отруїлися токсичними випарами, що могли утворитися від сполучення вантажу судна з водою.

«Буксирування тривало близько 30 годин. Протягом усієї операції на судні перебували співробітники МНС, які здійснювали моніторинг хімічних процесів у трюмах корабля», — повідомила представник МНС.
XS
SM
MD
LG