Доступність посилання

ТОП новини

Виставка електронної техніки у Лас-Вегасі.


Юрій Дулерайн Нью-Йорк, 10 січня 2007 (RadioSvoboda. Ua) — У Лас-Вегасі, пустельний штат Невада на заході Сполучених Штатів, відбувається щорічне сорокове Міжнародне шоу побутової електроніки. Воно, за традицією, визначає новітні тенденції індустрії і вважається дороговказом для виробників модних іграшок, розрахованих на дітей і дорослих. Якщо на першій такій виставці 1967-го року споживачеві пропонували здебільшого портативні радіоприймачі на транзисторах, то нині це вже сива давнина. Сьогодні на стендах сотні й сотні виробів — від мініатюрних програвачів музики у системі МР-3 до плазмових телевізорів у різноманітних комбінаціях з відеодисками та електронними відеомагнітофонами.

Важко навіть виділити перші номери в цьому царстві електроніки. Щодо останнього слова техніки, то спеціалісти вказують на плазмовий плаский телевізор фірми “Самсунг”, що без дротів під’єднується до світової мережі інтернету. Джон Годфрі, представник фірми, запевняє, що завдяки цьому винаходові найближчим часом налагодять масове виробництво гібриду телевізора з компактним ноутбуком, а також таких портативних цифрових телевізорів, що на задньому сидінні автомобіля приймають живу трансляцію. Сьогодні це лише виставочний експонат у Лас-Вегасі.

Передбачають навіть, що за якихось два роки телевізійні станції цілком перейдуть на цифрову техніку передач

При цьому вони відмовляться від аналогової техніки як безнадійно застарілої. Фірма “Apple”, відома своїми персональними комп’ютерами, привезла на виставку свою фантастичну новинку – мобільний телефон, що одночасно слугує як комп’ютер з інтернет-зв’язком. Це щось неймовірне, якщо вірити представникам фірми. Там жодної кнопки, все на дотику пальця. Показують також відеодиски DVD нової конструкції найвищої якості зображення. Взагалі ж новинок стільки, що важко второпати, де там що. До того ж, моя вправність щодо техніки обмежується заміною мастила, фільтру та свічок на машині. Де вже там розібратися в новітній сенсорній системі для автомобілів, за якої двигун не зможе стартувати, якщо система відчує, що водій напідпитку. Уявляєте, яке радісне майбутнє очікує на нас, грішних?



Понад 145 тисяч виробників, учасників та відвідувачів зібралися у Лас-Вегасі

Підрахували, що торік у самих лише Сполучених Штатах було продано комп’ютерів, телевізорів, електронних годинників, ігор, програм та іншої техніки на 150 мільярдів доларів, і цього року очікують збільшення. Білл Гейтс, керівник фірми “Майкрософт”, чия програма Windows використовується у персональних комп’ютерах майже усюди у світі, сказав, представляючи у Лас-Вегасі нову програму Vista, що початок 21 сторіччя можна сміливо назвати ерою дигитальної, тобто цифрової, техніки, і перед ведуть персональні комп’ютери. За його словами, “молоді люди нині більше часу сидять біля своїх комп”ютерів, ніж перед телевізором”. Якщо на час першої виставки у Лас-Вегасі у помешканні пересічного американця електронні прилади можна було порахувати на пальцях однієї руки, то сьогодні, за статистикою, таких приладів 26
XS
SM
MD
LG