Доступність посилання

ТОП новини

Ватикан різко критикує легендарний раллі-рейд «Дакар»


Геннадій Мороз Київ, 11 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Остання смерть 29-річного мотоцикліста Елмера Саймонса під час 4 етапу раллі-рейду африканським бездоріжжям змусила Ватикан назвати легендарні перегони «кривавими і безвідповідальними».

Незважаючи на всі намагання організаторів, «Дакари» ледь не щороку забирають людські життя. Так, починаючи з 1979 року, в африканських перегонах, що зажили слави найважчих і найпопулярніших у світі моторів, уже загинуло 54 людини. І серед них не лише спортсмени, а й журналісти і навіть місцеві жителі.

Останнім у цьому гнітючому спискові став 29-річний мотоцикліст із Південної Америки Елмер Саймонс, який загинув у вівторок під час 4 етапу «Дакару-2007». Саме ця смерть і спричинила вельми різку реакцію понтифікату.

Офіційна газета Ватикану «Osservatore Romano» у середу назвала легендарні перегони «кривавими і безвідповідальними». На думку папського видання, нинішні «Дакари» в сучасному їхньому вигляді не мають нічого спільного зі «здоровим спортивним змаганням».

Маріупольський «Азовмаш» у другому раунді баскетбольного Кубка ФІБА Європи стартує з перемоги

У стартовому матчі другого раунду Кубка ФІБА Європи баскетболісти маріупольського «Азовмаша» у Греції переграли місцевий куб «Маруссі». Рахунок зустрічі 83:72 на користь чемпіонів України.

Вони в наступному турі за тиждень прийматимуть у Маріуполі баскетболістів підмосковного «Динамо».

На старті 5 етапу Кубка Світу з біатлону жіноча збірна України фінішує на 9 місці в естафетних перегонах

У середу в німецькому Рупольдінґу естафетними перегонами серед жінок стартував черговий етап Кубка світу з біатлону. Як і на всіх попередніх стартах сезону, збірна України втрутитися в розподіл призових місць так і не змогла. У підсумку українська команда в складі Петрової і Яковлевої, Хвостенко та Валентини Семиренко фінішувала тільки дев’ятою, програвши переможницям-росіянкам майже 6 хвилин.

Сьогодні в німецькому Рупольдінґу відбудеться естафетна гонка серед чоловіків.

18-річні футболісти збірної України не змогли пробитися у півфінал міжнародного турніру в Санкт-Петербурзі

Юнацька збірна України, незважаючи на рекордний старт, так і не змогла пробитися у середу у півфінал традиційного меморіалу Гранаткіна в Санкт-Петербурзі. У заключному матчі представницького турніру проти збірної Туреччини 18-річних українців влаштовувала навіть нічия.

Одначе у середу суперники виявилися міцнішими, що і позначилося на рахунку. 2:1 — і у півфіналі гратимуть саме турецькі юнаки.

Збірна України побореться лише за 5 місце на популярному пітерському турнірі.
XS
SM
MD
LG