Доступність посилання

ТОП новини

Росія відновила постачання нафти через білоруську територію


Учора ввечері відновили подачу нафти споживачам Польщі, Німеччини, Словаччини, Чехії та Угорщини. Білорусь, у свою чергу, скасувала мито за транзит російської нафти. Білоруський прем’єр Сергій Сидорський та голова уряду Росії Михайло Фрадков сьогодні в Москві узгоджують технічні аспекти угоди.

Директор компанії «Гомельтранснафта — Дружба» Олексій Костюченко заявив, що вчора ввечері відновили подачу нафти споживачам Польщі, Німеччини, Словаччини, Чехії та Угорщини.

Білорусь, у свою чергу, скасувала мито за транзит російської нафти. Так вирішили на позачерговому засіданні білоруського уряду, яке відбулося вчора після телефонної розмови президентів Росії та Білорусі Володимира Путіна та Олександра Лукашенка.

Білоруський прем’єр Сергій Сидорський та голова уряду Росії Михайло Фрадков сьогодні в Москві узгоджують технічні аспекти угоди.

«Сподіваємося, що в наступні два дні ми узгодимо всі пункти щодо наших торгових відносин і претензії щодо постачання нафти до Білорусі, щодо транзиту через Білорусь, щодо постачання білоруської частини законтрактованої нафти компанією „Транснєфть“ від російських компаній у Білорусь», — заявив білоруський прем’єр.

Сьогодні експерти Європейського Союзу збирають засідання з енергетичних питань. На нього запросили представників Росії та Білорусі.
XS
SM
MD
LG