Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську мерзнуть ті, хто платить, за тих, хто не платить.


Ярослав Гребенюк Луганськ, 12 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua). – У Луганську «Теплокомуненерго» масово позбавляє будинки тепла. Вже дві доби без опалення залишаються 13 будинків. На черзі ще 72 багатоповерхівки. Подачу тепла обіцяють відновити у разі повного погашення боргів за тепло мешканцями. Але багато хто з них стверджує, що платять щомісячно.

За даними тепловиків, кожен відімкнений будинок має понад 170 тисяч гривень заборгованості. А рівень платежів складає не більше 6% від нарахованої суми. Мешканці запевняють, що в кожному під''їзді максимум 10 квартир, які не платять за тепло, отже, вони вважають, що у їхніх будинках проводять так званий експеримент.

Пенсіонерка Ірина Валентинівна, котра мешкає за адресою Комарова, 15, каже, що у їхньому будинку не платять ті, які спроможні це робити. Але вони просто не хочуть. Пенсіонери відривають останнє і платять. Їх позбавили тепла, щоб провчити інших, каже вона.

Експеримент над нами проводять

Жителі інших будинків також обурені діями «Теплокомуненерго». Ті, котрі справно сплачували за послугу кожного місяця, обіцяють помститися і за грудень не платити.

Пенсіонерка Ніна Іванівна платить кожного місяця і не розуміє, за що її покарали. У газеті було написано, що потрібно в першу чергу перевірити, хто не платить і з якої причини», – скаржиться бабуся.

У «Теплокомуненерго» говорять, що були змушені піти на таку непопулярну міру у зв''язку з тим, що через низький рівень платежів підприємство не може розраховуватися за газ, і поки населення не розрахується з боргами на 100%, тепла в їхніх будинках не буде. Мешканці радіють, що зима видалася цього року тепла, а на випадок морозу опалюватимуть квартири газом, адже опалювання обігрівачем — задоволення дороге.
XS
SM
MD
LG