Доступність посилання

ТОП новини

Блок Юлії Тимошенко пояснює своє голосування за коаліційний Закон «Про Кабінет Міністрів України»


Блок вважає, що таким чином він «зробив спробу припинити між Президентом і прем’єром політичні скандали, що ганьбили державу», мовиться в заяві БЮТ. Блок Юлії Тимошенко заявляє, що «не співпрацював і у жодному разі не співпрацюватиме з коаліцією» і виступає за скасування політреформи.

Блок вважає, що таким чином він «зробив спробу припинити між Президентом і прем’єром політичні скандали, що ганьбили державу», мовиться в заяві БЮТ.

Натомість у п’ятницю «Блок Юлії Тимошенко досяг суттєвих перемог, примусивши владну більшість проголосувати за закон про парламентську опозицію, про позбавлення зрадників депутатських мандатів та запровадження жорстких прозорих процедур щодо недопущення корупційних схем розподілу землі» — так у заяві прокоментовано домовленість між БЮТ і коаліцією, в якій їх звинувачувала «Наша Україна» й за якою БЮТ підтримав коаліцію в подоланні президентського вето на Закон «Про Кабінет Міністрів України» в відповідь на коаліційну підтримку законопроектів про опозицію, про імперативний мандат тощо.

Блок Юлії Тимошенко також відкинув «будь-які претензії з боку „Нашої України“», яка «намагається звинуватити» БЮТ «у зраді». Натомість БЮТ у своїй заяві звинувачує «Нашу Україну» — в голосуванні за політичну реформу, в «розвалюванні помаранчевої команди», в «підпільних переговорах із Партією регіонів про створення широкої коаліції, в «випрошуванні собі посад в уряді Януковича», а також і в підписанні меморандуму і Універсалу національної єдності разом із Віктором Януковичем.

Блок Юлії Тимошенко заявляє, що «не співпрацював і у жодному разі не співпрацюватиме з коаліцією», а тим більше «не йтиме на якісь міфічні і вигадані змови з більшістю».

При цьому Блок Юлії Тимошенко «незмінно залишається на позиції необхідності проведення дострокових виборів до Верховної Ради України» і виступає за скасування політреформи, «яка породила хаос у владі», мовиться в заяві БЮТ.

У п’ятницю парламентська коаліція подолала вето Президента на коаліційний Закон «Про Кабінет Міністрів України», не врахувавши жодного з президентських зауважень. За подолання вето, крім коаліції, голосував і Блок Юлії Тимошенко. «Наша Україна» на знак протесту залишила сесійну залу. Того ж дня Верховна Рада ухвалила закон про опозицію в першому читанні й запровадила імперативний мандат для депутатів місцевих рад, чого домагався БЮТ.
XS
SM
MD
LG