Доступність посилання

ТОП новини

Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад назвав арешт п’ятьох іранців в Іраку помилкою США, щоб приховати свою поразку в Іраку


П’ятьох іранців заарештували три дні тому в місті Арбіл. Американське командування звинуватило їх у причетності до іранського угруповання Революційної Гвардії, яка постачає зброю іракським повстанцям.

П’ятьох іранців заарештували три дні тому в місті Арбіл. Американське командування звинуватило їх у причетності до нелегального постачання зброї іракським повстанцям.

Президент США Джордж Буш звинуватив Іран у спробі зашкодити встановленню демократичного суспільства в Іраку. Це підтвердив і віце-президент США Дік Чейні під час свого виступу на телебаченні: “Я вважаю, що сигнал, надісланий нещодавно президентом Бушем Тегерану, абсолютно чіткий – ми не збираємось більше терпіти це. Йдеться про спроби Ірану дестабілізувати ситуацію в Іраку”.

Тим часом, міністр закордонних справ Іраку закликав звільнити громадян Ірану, пояснивши, що вони – дипломати і виконували дипломатичні обов’язки.

За словами урядовця, Ірак повинен мати дружні відносини з державами-сусідами.
XS
SM
MD
LG