Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині невідомі зруйнували римо-католицьку каплицю


Це трапилося в селі Дніпровому (німецька назва — Ямбург), де мешкають етнічні німці.

Це трапилося в селі Дніпровому (німецька назва — Ямбург), де мешкають етнічні німці.

Голова Харківсько-Запорізької єпархії римо-католицької церкви, єпископ Станіслав Падевський просить європейського омбудсмана, посла ФРН в Україні і папського нунція захистити права своїх єдиновірців у Дніпропетровській області.

Каплицю нащадки баварських німців, які понад два століття мешкають у Ямбургу, збудували восени минулого року на фундаменті храму Успення Ісуса Христа. Цей храм звели тут на початку 20 століття і зруйнований 1985 року за вказівкою радянської влади. Тепер доля храму спіткала і каплицю. Голова Харківсько-Запорізької єпархії римо-католицької церкви у своєму відкритому листі назвав руйнування каплиці «варварським актом», «зневагою по відношенню до релігійних почуттів римо-католиків не лише села Дніпрового, але й усієї Харківсько-Запорізької єпархії».

На думку єпископа, причиною руйнування храму може бути прагнення певної приватної структури залякати жителів села, які заважають їй заволодіти земельною ділянкою, розташованою на березі Дніпра.

Громада католиків Дніпрового, більшість із яких німецького походження, трактує напад на новозбудований храм як обмеження прав німецької національної меншини, тому що іншої культової споруди у них немає. У сільській раді Дніпрового Радіо Свобода відмовилися прокоментувати ситуацію навколо знесення каплиці, підтвердивши тільки, що наразі на місці храму ніякої споруди немає.
XS
SM
MD
LG