Доступність посилання

ТОП новини

Скандал у Лівадійському палаці.


Володимир Притула Сімферополь, 15 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Майже тиждень штормить Лівадійський палац-музей у Ялті. З 17 січня співробітники музею розпочнуть страйк з вимогою, щоб кримська влада прислухалася до їхньої думки щодо нового керівника музею.

Лівадійський палац-музей.
5 січня чиновники Кримського парламенту та Міністерства культури представили працівникам палацу нового директора, ним став 29-літній Георгій Кепуладзе. Трудовий колектив виступив проти цього призначення. Їх обурило те, що з ними взагалі не порадилися і прислали їм людину без відповідної освіти й досвіду роботи.

До цього Георгій Кепуладзе 3 роки працював режисером-постановником місцевої філармонії. Керівником філармонії є його батько. Крім того, в Кепуладзе родинні зв’язки із заступником голови Верховної Ради Криму Михайлом Бахарєвим.

Заступник директора музею Сергій Юрченко каже, що ввжає признчення Кепуладзе директором Лівадійського музею деструктивним та образливим. Думку колективу керівництво проігноровало, наказ про призначення видали на сумнівнимх підставах, які зараз вивчає прокуратура АРК та Ялти, повідомив Юрченко.

Після протестів музейників Кепуладзе таки написав заяву про звільнення. Представник Міністерства культури
Представники Лівадійського палацу-музею.
Криму Ісмет Заатов сказав, що міністр заяву задовольнив і урядовці вважають конфлікт вичерпаним. Сам міністр культури Криму, який підписував наказ, зараз у відпустці.

З Георгієм Кепуладзе і Михайлом Бахарєвим зідзвонитися не вдалося, однак обидва в інтерв’ю газеті “Кримськая правда”, якою керує син віце-спікера і шурин тепер уже колишнього директора музею Костянтин Бахарєв, заявили, що Лівадійський музейний комплекс далі чекають масові перевірки. Ці заяви викликали обурення у музейників, які тепер вимагають спростувань, оскільки вважають, що це не відповідає дійсності, розповів представник колективу музею Олександр Кутищев.

Остаточне рішення про страйк ухвалять загальні збори працівників музею, які відбудуться 16 січня.
XS
SM
MD
LG