Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Просто додай води.


Віола Бурда Київ, 19 січня 2007 року. Християнський світ відзначає сьогодні свято Водохреща. За Біблією, цього дня Христос прийняв хрещення на річці Йордан. Вважається, що вода, освячена сьогодні, є панацеєю від негараздів та недуг. Як відзначають Водохреща? Яка, взагалі, роль води у житті людини? Незвичним видалося цьогорічне Водохреща для українців - ані тріскучих морозів, ані навіть снігу та льоду на річках, де можна було б зробити ополонку та пірнати у хрещенську воду. Втім, люди святкували, незалежно від погоди.

Незвичним видалося цьогорічне Водохреще для українців — ані тріскучих морозів, ані навіть снігу та льоду на річках, де можна було б зробити ополонку та пірнати у хрещенську воду. Втім, люди святкували незалежно від погоди. Про це розповідає наша кореспондентка Наталка Коваленко.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Вода має неабиякі цілющі властивості, переконує ігумен Української Православної Церкви Київського Патріархату Євстратій. І пояснює це тим, що на воду сходить Благодать Святого Духа.

Зі свого боку, директор Інституту екології людини Михайло Курик дає наукове пояснення цілющої сили хрещенської води. Як вважає вчений, саме сьогодні вода є акумулятором, що вбирає космічну енергію.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

У цілющу властивість води вірить письменник, директор відомого дитячого видавництва “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА” Іван Малкович. І таку думку він підтверджує не тільки казками, які друкує його видавництво.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Кілька років тому влітку моя подруга вирішила сісти на дієту, щоб схуднути. Влітку дієта дозволяла пити 800 міліграмів води, а взимку – 400. Практично це виглядало таким чином: зранку та ввечері — по чашці чаю, а вдень — склянка води. Я ж, як істинний водолюб, доводила, що дієта її губить.... Зі свого боку, лікарі стверджують, людина має пити не менше 2-х літрів води. Це зазначає, зокрема, доктор медичних наук Марія Гуліч.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG