Доступність посилання

ТОП новини

Росія розширить мережу з транспортування газу і нафти задля зменшення залежності від транзитних держав, перестеріг Путін


Про це заявив президент Росії Владімір Путін після переговорів у Сочі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це заявив президент Росії Владімір Путін в неділю після переговорів в Сочі з канцлером Німеччини Анжелою Меркель: «Ми прискоримо нашу роботу з прокладки трубопровідних систем до берега Тихого океану, розширимо можливості перекачування вуглеводнів на півночі, зокрема, на північному заході Росії, щоб зменшити залежність від транзитних держав».

Путін наголосив, що Росія встановлюватиме з усіма рівноправні відносини, і з країнами транзитерами, і з державами споживачами: "Партнерству і взаємодії - так, паразитуванню - ні", - додав керівник російської держави.

Торік Росія призупинивши постачання газу в Україну, а на початку цього року до Білорусі домоглася значного підвищення ціни на російський газ для українського і білоруського споживача. Натомість після стрімкого підвищення цін, Грузія відмовилася купувати російський газ і закуповує його від Ірану та центрально-азійських держав.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, у свою чергу, наголосила на важливості діалогу з Росією в енергетичній сфері для уникнення конфліктних ситуацій в майбутньому.
XS
SM
MD
LG