Доступність посилання

ТОП новини

Оксана Хвостенко вперше у власній кар’єрі здобуває перемогу на етапі Кубка світу з біатлону.


Геннадій Мороз Київ, 22 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У неділю Оксана Хвостенко вперше у власній кар’єрі здобула перемогу на 6-му етапі Кубка світу з біатлону. Завдяки чому жіноча збірна України перервала п’ятирічну серію без перемог у світовому біатлоні.

Оксана Хвостенко
У недільних перегонах з масовим стартом, що завершували програму 6-го етапу Кубка світу з біатлону, Оксана Хвостенко стартувала тільки 17. Запорукою сенсаційної перемоги стала напрочуд влучна стрільба українки вкупі з доволі високою дистанційною швидкістю. На відміну від усіх інших спортсменок, Оксана Хвостенко не припустилася жодного промаху на вогневих рубежах. І до самого фінішу змогла втримати перевагу над лідеркою загального заліку Кубка світу німкенею Катею Вільгельм. Третьою 12-кілометрові перегони завершила словенка Бранковіч. Для 29-річної Оксани Хвостенко учорашня звитяга стала першою перемогою в кар’єрі на етапах Кубка світу. А збірна України в неділю перервала 5-річну серію без перемог. Востаннє українки тріумфували на етапах світового Кубка ще у 2002 році, коли в норвезькому Холменколлені не було рівних Олені Зубриловій. Останнім часом вона захищала кольори збірної Білорусі.

У ключовому матчі першого етапу Чемпіонату світу з гандболу чоловіча збірна України з рахунком 32 : 29 перемагає команду Ісландії.

Після цілком прогнозованої поразки від французів на старті турніру, у своєму другому матчі групи Бі підопічні Сергія Кушнірука зустрічалися з головним суперником у боротьбі за друге місце в квартеті — командою Ісландії. Для України поєдинок складався доволі непросто.Ісландці навіть виграли перший тайм зустрічі. І все ж підсумкову перемогу з різницею в 3 м’ячі святкували саме українці (32 : 29). У заключному матчі групового етапу гандбольна збірна України вже сьогодні зустрінеться з абсолютним аутсайдером четвірки Бі — збірною Австралії, яка на старті турніру зазнала двох розгромів поспіль із загальною різницею мінус 65 м’ячів.

Збірна України здобула дві золоті медалі на черговому етапі Кубка світу з велотреку в Лос-Анджелесі.

Так, переможцем в індивідуальних перегонах серед чоловіків напередодні став Віталій Попков, який у фінальному заїзді не залишив шансів французові Санчісу. Друге “золото” на треку Лос-Анджелеса взяла чоловіча збірна в командній гонці з переслідуванням. У фіналі українці в складі Любомира Полатайка, Максима Поліщука, Віталія Шедова і того ж таки Попкова упевнено перемогли збірну Данії.
XS
SM
MD
LG