Доступність посилання

ТОП новини

Президент України закликав Олександра Мороза забезпечити дотримання Конституції під час повторного розгляду закону про Кабмін


Про це йдеться у листі Віктора Ющенка, якого він направив голові Верховної Ради. Віктор Ющенко 19 січня повернув зі своїми пропозиціями для повторного розгляду Верховною Радою Закон «Про Кабінет Міністрів України», оскільки текст закону, який було схвалено 12 січня і надійшов йому на підпис, відрізняється від попередньої редакції Закону України «Про Кабінет Міністрів України», яку було ухвалено парламентом 21 грудня 2006 року і підписано головою Верховної Ради.

Про це йдеться у листі Віктора Ющенка, якого він направив голові Верховної Ради.

«Звертаю Вашу увагу на те, що 19 січня 2007 року Президент України повернув Закон України «Про Кабінет Міністрів України» з пропозиціями для повторного розгляду Верховною Радою України. При цьому глава держави керувався положеннями частини другої статті 94 Конституції України та Рішенням Конституційного Суду України від 7 липня 1998 року №11-рп», – наголошує у листі Віктор Ющенко. «Ви як голова Верховної Ради України маєте під час розгляду парламентом зазначеного Закону забезпечити додержання положень Конституції України та процедури, встановленої Регламентом Верховної Ради України», – зазначає Президент.

Верховна Рада України 21 грудня 2006 року ухвалила урядовий варіант Закону України «Про Кабінет Міністрів України», відхиливши законопроект про уряд, поданий Президентом.

11 січня 2007 року Віктор Ющенко повернув зі своїми пропозиціями для повторного розгляду Верховною Радою Закон про Кабмін.

12 січня Верховна Рада подолала вето на закон про Кабмін. Парламент не підтримав жодної з 42-х пропозицій Президента до цього закону.

Віктор Ющенко 19 січня повернув зі своїми пропозиціями для повторного розгляду Верховною Радою Закон «Про Кабінет Міністрів України», оскільки текст закону, який було схвалено 12 січня і надійшов йому на підпис, відрізняється від попередньої редакції Закону України «Про Кабінет Міністрів України», яку було ухвалено парламентом 21 грудня 2006 року і підписано головою Верховної Ради.

Матеріал по темі: «Мукачівський суд попередив Мороза».
XS
SM
MD
LG