Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко запропонував прем’єру Януковичу звільнити міністра транспорту Рудьковського


Причиною цього Президент України назвав скандал навколо Миколи Рудьковського, пов’язаний з візитом до України туркменських опозиціонерів.

Причиною цього Президент України назвав скандал навколо Миколи Рудьковського, пов’язаний з візитом до України туркменських опозиціонерів.

У відповідь Віктор Янукович заявив, що не бачить підстав для звільнення урядовця, а розслідування даного інциденту, за його словами, триває.

Напередодні “Дзеркало тижня” з посиланням на власні джерела, оприлюднило інформацію, що прем’єр Янукович доручив розслідувати участь міністра транспорту в організації приїзду до Києва представників туркменської опозиції.

Йдеться про колишнього посла Туркменистану в Туреччині Нурмухаммеда Ханнамова та екс-віце-прем’єра країни Худайберди Оразова.

Газета пише, що цей візит міг погіршити відносини України і Туркменистану в енергетичній сфері.

Офіційний Ашгабат тоді заявив, що ці опозиціонери перебувають у міжнародному розшуку.

Міністр транспорту України Микола Рудьковський визнав, що допомагав отримати візу даним особам, однак звинувачення відкидає.

Тим часом Президент Віктор Ющенко звільнив посла України в Австрії Володимира Єльченка

Про звільнення дипломата, який водночас є представником України при міжнародних організаціях у Відні, повідомив у вівторок заступник глави Секретаріату Президента Олександр Чалий: “Президент вчинив жорстко. У нього не було іншого виходу. Але Президент ухвалив рішення, які змогли стабілізувати наші стосунки з Туркменистаном. Таких же дій ми очікуємо і з боку українського уряду. Таких дій очікує Президент”.

Володимир Єльченко фігурував у скандалі навколо приїзду в Україну у грудні минулого року туркменських опозиціонерів.
XS
SM
MD
LG