Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Від кого приховують інформацію київські чиновники? Чи повернеться у великий спорт Віталій Кличко? Чи жили на території України амазонки?


Ірина Біла Київ, 23 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Газета “Голос України” пропонує матеріали із засідання круглого столу присвяченого обговоренню другого етапу політреформи. Головував там віце-спікер Адам Мартинюк, який наголосив, що політреформа потрібна “не завтра, а вже вчора!”.

А в статті “Хай живе свобода преси!” парламентське видання зауважує, що київські чиновники останнім часом узяли за моду приховувати інформацію — як від преси, так і від суспільства. З цього приводу “Голос України” пропонує коментар голови Національної спілки журналістів Ігоря Лубченка. Газеті “Сегодня” стало відомо, що Віталій Кличко знову повертається на ринг. Ймовірно, сьогодні він про це повідомить на прес-конференції в Німеччині. У його прес-службі журналістам не спростували і не підтвердили цю інформацію. Лише повідомили, що Віталій останнім часом тренується двічі на день. І його робочий день починається о шостій ранку в спортзалі. Українці більше довіряють вітчизняним ЗМІ і сумують за Радянським Союзом, про це свідчать соціологічні дослідження, більше про які можна довідатися в газеті “Факти”. Розповідає видання також про новий театральний проект режисера Сергія Проскурні та драматурга Леся Подеревлянського під назвою “Сценічна дилогія”. Участь у ньому візьмуть сорок телезірок з дев’яти українських телеканалів. Про інші мистецькі проекти розповідає “Газета по-київськи”. Видання зауважує, що традиція експлуатувати “старе про головне” потихеньку перекочовує з пісенного до інших жанрів. Цього року глядачі зможуть подивитися відразу дві кінострічки за “мотивами” творів Миколи Гоголя – “Вій” та “Відьма”. Прем’єра останньої відбудеться вже завтра.

Легенди і міфи про амазонок — войовничих жінок, які живуть окремо від чоловіків, відомі в багатьох частинах світу, зокрема в Тибеті, Африці, Америці. Але мало хто знає, що такі войовничі жінки жили в прадавні часи і на території сучасної України. Детальніше про це розповідає газета “Україна молода”.
XS
SM
MD
LG