Доступність посилання

ТОП новини

Міністр транспорту Микола Рудьковський звинувачує Секретаріат Президента в ручному управлінні СБУ


За його словами, голова Секретаріату Віктор Балога доручив Службі безпеки порушити проти нього кримінальну справу у зв’язку зі звинуваченням у сприянні приїзду до України опозиціонерів із Туркменистану.

За його словами, голова Секретаріату Віктор Балога доручив Службі безпеки порушити проти нього кримінальну справу у зв’язку зі звинуваченням у сприянні приїзду до України опозиціонерів із Туркменистану.

Натомість у Секретаріаті Президента кажуть, що тут немає жодного політичного замовлення. За словами заступника голови Секретаріату Арсенія Яценюка, долю Миколи Рудьковського має вирішити Верховна Рада.

“Має бути проведене чітке службове розслідування. Звільняти, чи не звільняти – це, в перше чергу, коаліції та парламенту. Однак, якщо там будуть встановлені факти протиправної діяльності Рудьковського, то чинне законодавство України чітко регламентує межі відповідальності того, чи іншого державного чиновника”, – зазначив Арсеній Яценюк.

Тим часом СБУ заявляє, що не допитувала міністра транспорту Миколу Рудьковського у зв’язку із цим питанням. Речниця Служби безпеки Марина Остапенко сказала: “Служба безпеки України не веде слідство щодо пана Рудьковського. Службове розслідування веде Головне управління державної служби. Служба безпеки лише виконує певні дії, які нам доручає те чи інше відомство. Ця справа є дуже делікатною. Оскільки з одного боку запрошені опозиціонери мають статус біженців. З іншого боку – вони розшукуються міжнародним “Інтерполом”. Тобто ставити країну в таку незручну ситуацію – це було не дуже політично виважено”.

За повідомленням низки ЗМІ, приїхати до Києва колишньому послу Туркменистану в Туреччині Нурмухаммеду Ханамову та екс-віце-прем’єру Худайберди Оразову допоміг Микола Рудьковський.

Офіційний Ашгабат направив тоді ноту протесту Києву і заявив, що ці опозиціонери перебувають у міжнародному розшуку. Віктор Янукович повідомив, що нині триває розслідування причетності міністра Рудьковського до візиту в Україну представників туркменської опозиції.

Сам міністр транспорту визнає, що допомагав отримати візу даним особам, однак звинувачення на свою адресу відкидає.

У середу Микола Рудьковський заявив, що Головне управління Держслужби, яке розслідувало цю ситуцацію, дійшло висновку, що він не перевищував свої повноваження під час приїзду в Україну туркменських опозиціонерів
XS
SM
MD
LG