Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чому Державне управління справами при Президентові віддає своє майно уряду? Які таємниці приховують київські печери?


Ірина Біла Київ, 25 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Державне управління справами при Президентові України, яке при Ігорі Бакаї стало фактично державою в державі, втрачає свою могутність. Як інформує “Газета по-київськи”, Президент видав указ, згідно з яким до Кабміну переходить частина володінь ДУСі. Про те, яке саме майно віддане, в інтерв’ю виданню розповідає керівник управління Ігор Тарасюк.

У цьому ж числі “Газета по-київськи” знайомить читачів з одним із столичних детективів. Про те, які справи йому доводиться розкривати, – в статті “Приватні детективи – їхня діяльність поза законом, але вони є”. Останнім часом київські забудовники всерйоз зацікавилися історичною частиною міста і впритул узялися за її "перетворення". Але якщо раніше висотки зводили на місцях дитячих майданчиків та скверів, то тепер жертвами вандалів нерідко стають і пам''ятки архітектури. Які саме? Про це розповідає газета “Голос України” у статті “Генеральне прибирання" пам''яток архітектури”. Про таємниці київських підземель розповідає газета “Сегодня”. Особливу увагу видання привернули Варязькі печери, розташовані на Печерському плато. Нині туди відвідувачів не пускають. До того ж, вони ще до кінця не досліджені. Хоча й існують свідчення, що в цих печерах ховали свої скарби заморські купці. Зокрема, існує легенда про унікальне захоронення там римського срібного посуду. Президент Віктор Ющенко запропонував Прем’єру Віктору Януковичу звільнити міністра транспорту та зв’язку Миколу Рудьковського. Але Віктор Федорович наразі не бачить підстав для ухвалення такого рішення. Подробиці непорозумінь між Президентом та Прем’єром щодо міністра розповідає газета “Факти”. Минув майже рік, відколи в Україні ухвалений закон «Про захист тварин від жорстокого поводження». У Кримінальному кодексі також є стаття, якою встановлено відповідальність за знущання над тваринами. Одначе прикладів їх практичного застосування навіть добре постаравшись ви не знайдете. Про те, чому розмірковує газета “Україна молода”. У цьому ж числі видання розповідає про найближче похолодання в Україні, а також про те, чим це загрожує посівам і вже набубнявілим брунькам на деревах.
XS
SM
MD
LG