Доступність посилання

ТОП новини

Анатолій Толстоухов не виключає, що закон про Кабмін надрукують суботні номери офіційних видань парламенту та уряду


Про це міністр Кабінету Міністрів сказав журналістам перед початком третього з''їзду політологів України. Вчора голова Верховної Ради в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода не виключив, що закон про Кабмін опублікують у п’ятницю 26 січня. Закон уже ухвалений і всі зміни до нього можливі тільки як зміни до вже чинного закону, заявив у четвер прем’єр-міністр Віктор Янукович у Давосі.


Про це міністр Кабінету Міністрів сказав журналістам перед початком третього з''їзду політологів України.

Водночас голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає, що всі процедури із оприлюдненням закону про Кабмін необхідно завершити сьогодні.

Вчора голова Верховної Ради в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода не виключив, що закон про Кабмін опублікують у п’ятницю 26 січня, якщо з Президентом не досягнуть компромісу.

Як сказав Олександр Мороз, він уже підписав закон наприкінці грудня, а відтак немає необхідності підписувати його знову, а залишається тільки оприлюднити з тим підписом: «Я думаю, що завтра, не пізніше. Бо мова йде ось про що. Мені підписувати вже нічого не треба. Я підписав закон 27 грудня. І коли абсолютно безглузде рішення суду ми отримали, то в мене виникає питання, чи судді деякі читають Конституцію як закон прямої дії? Там немає необхідності ще щось підписувати. Закон вже підписаний, просто він обнародується за моїм підписом».

Сьогодні газети “Голос України” та “Урядовий кур’єр” вийшли без тексту закону про “Про Кабінет Міністрів”.

Закон уже ухвалений і всі зміни до нього можливі тільки як зміни до вже чинного закону, заявив у четвер прем’єр-міністр Віктор Янукович журналістам під час щорічного засідання Світового економічного форуму в Давосі.

За словами Януковича, спікер парламенту має всі права і зобов’язаний підписати Закон «Про Кабмін», якщо цього не зробить Президент

Моменти закону, які «не зовсім кореспондуються з Конституцією», Верховна Рада може розглянути вже на початку наступної сесії, сказав Віктор Янукович.

Верховна Рада подолала вето Президента на закон про Кабмін 12 січня. Через тиждень Віктор Ющенко ще раз ветував цей закон, пояснивши, що поданий на підпис документ відрізняється від тексту, який ухвалив парламент.

Олександр Мороз раніше заявляв, що в разі не підписання закону про Кабмін Президентом, він самостійно підпише цей документ.

Однак пізніше Мукачівський міський суд, що на Закарпатті, заборонив голові Верховної Ради підписувати закон про Кабмін.

Матеріали до теми:

• Доповідач ПАРЄ по Україні пропонує українським керівникам припинити битву за Конституцію. • Компроміс чи оприлюднення Закону “Про Кабмін”? • Володимир Шаповал: Президенту пропонують порушити Конституцію. • У становищі навколо Закону «Про Кабінет Міністрів України» винна «нелегітимна» конституційна реформа — суддя Федерального апеляційного суду США Богдан Футей. • Полеміка навколо Закону «Про Кабмін триває». • Мукачівський суд попередив Мороза. • Економічні ризики президентсько-прем’єрських змагань. • Президент вдруге наклав вето на Закон України Про Кабінет Міністрів. Що це означатиме для українського суспільства?
XS
SM
MD
LG