Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Янукович обговорив з главами урядів Швеції i Пакистану питання співпраці в енергетичній сфері


На зустрічі у Давосі з прем''єр-міністром Пакистану сторони обговорили можливу спільну розробку пакистанських нафто- i газових родовищ та будiвництво нафто- i газотранспортних мереж. Віктор Янукович також зустрівся з прем’єр-міністром Великобританії Тоні Блером. Вони порушили питання перспективи України щодо європейської та євроатлантичної iнтеграцiї.


В інтерв''ю журналістам у суботу в Давосi Прем''єр-мiнiстр України зазначив, що пiд час зустрічі з прем''єр-міністром Пакистану Шаукатом Азiзом сторони наголосили на необхідності розширення спiвпрацi в енергетичнiй сферi, зокрема обговорили розробку нафто- i газових родовищ у Пакистанi та будiвництво нафто- i газотранспортних мереж.

За словами Віктора Януковича, йшлося також про можливу участь України в будівництві теплових, гiдро- i атомних електростанцій у Пакистанi та питання військово-технічної співпраці.

«Ми домовилися створити сумiсну мiжурядову комiсiю. Найближчим часом вона відпрацьовуватиме всi напрями нашої спiвпрацi», – зазначив український прем''єр.

Віктор Янукович також повідомив, що з прем''єр-міністром Швеції Фредерiком Райнфельдтом вони говорили про торговельно-економічну співпрацю, обговорили досвiд Швеції у здійсненні проектів із енергозабезпечення, реформування системи місцевого самоврядування та в питаннях євроiнтеграцiї.

За повідомленням прес-служби українського уряду, Україна i Швецiя домовилися про створення міжурядової комісії з економічного співробітництва.

У Давосі Віктор Янукович мав також зустріч із прем’єр-міністром Великобританії Тоні Блером.

За словами Януковича, вони порушили питання перспективи України в європейськiй та євроатлантичнiй iнтеграцiї, вступ України до СОТ, формування з Європейським Союзом зони вiльної торгiвлi. Окрім цього, йшлося і про створення в Україні належних умов для роботи інвесторів.
XS
SM
MD
LG