Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Луценко не має наміру очолювати жодну партію


За словами політика, якби він очолив «Нашу Україну», це неминуче призвело б до розмов із БЮТ з позиції старих образ. А якби він пішов в іншу партію, то, на думку Луценка, мав би відразу двох, «які ображаються, що я вибрав не їх, а третю політичну силу».


За словами Юрія Луценка, йому пропонували очолити «серйозні партії, в тому числі з представництвом у парламенті». «Але це би призвело до нового витка протистояння», – зазначив він у суботу на прес-конференції в Тернополі.

За словами політика, якби він очолив «Нашу Україну» це неминуче призвело б до розмов із БЮТ з позиції старих образ. А якби він пішов в іншу партію, то, на думку Луценка, мав би відразу двох, «які ображаються, що я вибрав не їх, а третю політичну силу».

«Тому я вирішив створити громадянську організацію, яка не претендує на роль партії, а вимагає від політиків об’єднатися, бо вони ж це все обіцяли перед виборами», – пояснив свою позицію Юрій Луценко.

Він нагадав, що: «і Мороз, і Юлія Володимирівна, і Роман Петрович клялися поступитися амбіціями і посадами заради майбутнього України». Оскільки цього не сталося, тепер треба вийти на Майдан і змусити цих політиків вчинити так, як вони обіцяли, вважає Юрій Луценко.

23 січня Юрій Луценко розпочав тур Україною для створення організаційних комітетів ініційованого ним громадського руху «Народна самооборона».
XS
SM
MD
LG