Доступність посилання

ТОП новини

Офіційний Мінськ спростував повідомлення, що президент Лукашенко анулював угоду з Росією про транзит нафти


Прес-служба президента Білорусі назвала провокацією подібне тлумачення заяв Лукашенка.

Прес-служба президента Білорусі назвала провокацією подібне тлумачення заяв Лукашенка, які він зробив для білоруського телебачення.

«Заяви, що з''явилися в окремих російських ЗМІ, про те, що Президент Білорусі нібито анулював нафтові угоди, підписані з Росією, не відповідають дійсності. Це - чистісінької води провокація, спрямована на дестабілізацію двосторонніх відносин», - сказав Павло Легкий керівник прес-служби.

Під час виступу 26 січня лідер Білорусі Альяксандер Лукашенка заявив: «Сьогодні ми купуємо енергоресурси, нафту за світовими цінами. До речі, досі на лютий контракти не підписані, адже російські олігархи вимагають, щоб ми в них нафту купували за ціною вище світової. Тому делегація, що веде знову переговори, отримала від мене прямі вказівки: ті компанії, які нам пропонуватимуть такі контракти за такими цінами, - тут по прокачуванню нафти до Європи оподатковуватимуться додатковим митом, щоб ми могли компенсувати свої втрати від надсвітових цін. Ми з ними сперечатися не будемо. Це їхня нафта, вони хочуть у півтора рази її дорожче за світову ціну продати - будь ласка. Але ми прокачаємо вашу нафту - це 80 млн. тонн за рік приблизно - дорожче, щоб компенсувати ці витрати».
XS
SM
MD
LG