Доступність посилання

ТОП новини

Прага посідає 6-те місце у світі за кількістю міжнародних конгресів.


Оксана Пеленська Прага, 30 січня (RadioSvoboda.Ua) – Минулого року чеську столицю відвідало близько восьми мільйонів іноземних туристів, із них понад півмільйона приїхали до Праги як учасники міжнародних з’їздів, конгресів, конференцій. Так званий «конгресовий туризм» постійно зростає.


За статистикою Світової Організації Торгівлі, невелика за кількістю населення, всього 10-мільйонна Чеська Республіка належить до світових туристичних фаворитів. Якщо цей процес триватиме, а чехи переконані, що час тільки додасть їхній столиці краси, то Прага ближчим часом дістанеться до трійки найпривабливіших конгресових міст світу. Так вважає і речник празької мерії Ïржі Вольф: «Ми очікуємо зростання кількості іноземців і цього року, і в наступні. Цього року заплановано провести у Празі кілька престижних лікарських конгресів. А оскільки лікарський конгресовий туризм починає в Європі зростати, від цього залежатиме, як це позначиться на Празі».

Конгресовий туризм від звичних туристичних подорожей відрізняється вмінням так організувати захід для великого колективу, щоб кожний з його учасників відчув, що тут все зроблено тільки заради нього. В Чехії великі конгреси чи конференції готові сьогодні прийняти понад 220 готелів по всій країні. А оскільки більшість конгресів відбувається в чеській столиці, то саме тут кілька років тому була заснована Празька Асоціація конгресового туризму. Вона координує роботу готелів, виставкових і концертних зал, ресторанів, відпочинкових комплексів, таких як басейни, гольфові чи тенісні клуби.

«Конгресові туристи» витрачають більше грошей

Результат цих зусиль красномовний: якщо звичайний турист тратить у Празі щоденно 25 євро, то конгресовий – понад 100. Але й це ще не все, вважає речник празької мерії Ïржі Вольф: «Так, як себе почуває в Празі її гість, так само він це, звичайно, передасть своїм співвітчизникам, товаришам на роботі. Гадаю, що Прага в цьому сенсі за останні роки провела велику роботу, щоб наблизитись до найвищого рівня, який мають інші великі європейські міста».

На думку чеських фахівців, конгресові туристи часто прагнуть повернутись як звичайні туристи до міста, яке залишило в них приємні враження. Тому так важливо вміти показати унікальні пам’ятки національної історії й культури, музеї й галереї, театри, але також прийняти іноземців у чистих і затишних готелях, подати їм смачні страви, володіти розбудованою інфраструктурою. У Празі вважають, що інвестиції в конгресовий туризм вернуться сторицею.
XS
SM
MD
LG