Доступність посилання

ТОП новини

Баскетболісти маріупольського “Азовмашу” достроково пробилися в чвертьфінал Кубка ФІБА Європа.


Геннадій Мороз Київ, 31 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua)– У черговому матчі Єврокубка ФІБА баскетболісти маріупольського “Азовмашу” перемогли грецький клуб “Маруссі”. Завдяки чому за два тури до завершення групового раунду змагань чемпіони України пробилися в чвертьфінал популярного європейського турніру.

Незважаючи на протилежні позиції суперників у турнірній таблиці, задля перемоги баскетболістам “Азовмашу” довелося докласти максимум зусиль. В учорашньому матчі в Маріуполі грецький клуб “Маруссі” ні в чому не поступався одному з фаворитів Єврокубка ФІБА.

Власне, задля виявлення переможця командам так і не вистачило основного часу. І лише в овер-таймі за шаленої підтримки власних уболівальників “Азовмашеві” таки вдалося дотиснути свого опонента. Підсумкові 78 : 72 засвідчили четверту поспіль перемогу маріупольців у квартеті J Єврокубка. Завдяки чому чемпіони України достроково за два тури до завершення групового раунду змагань забезпечили собі вихід у чвертьфінал популярного континентального турніру з баскетболу.

За іншу путівку у плей-офф Єврокубка ФІБА від цієї четвірки поборються “АСК Рига” і підмосковне “Динамо”. В учорашньому поєдинку цих команд перемогу святкували рижани. В наступному матчі за два тижні “Азовмаш” гратиме у гостях проти росіян.

Головний тренер національної збірної України з футболу Олег Блохін назвав склад команди, яка готуватиметься до контрольного матчу проти збірної Ізраїлю.

Олег Блохін оприлюднив склад національної збірної України з футболу на перший у нинішньому році контрольний матч. До гостьового поєдинку 7 лютого проти команди Ізраїлю готуватиметься 21 футболіст.

Серед запрошених на збір головної футбольної команди України переважно знайомі обличчя. Втім, після кількарічної перерви шанс закріпитися в збірній отримав півзахисник голландського “Гронінгена” Євген Левченко. Отримали виклик також провідні легіонери, два Андрії – Шевченко і Воронін. Натомість, у списку відсутнє прізвище Сергія Реброва.

Відсутність капітана і лідера київського “Динамо” наставник українців Олег Блохін прокоментував тим, що потенціал Реброва йому особисто добре відомий : "Ми вирішили дати шанс проявити себе іншим футболістам. Скажімо, той таки Шевченко зараз не має достатньо ігрової практики в своєму клубі, тому сам просив його викликати до лав збірної".

До лав збірної запросили й семеро гравців донецького “Шахтаря”. На одного менше – з київського “Динамо”. Ще четверо представлятимуть дніпропетровський “Дніпро”. Безпосередню підготовку до матчу проти Ізраїлю українська футбольна збірна розпочне цими вихідними.
XS
SM
MD
LG