Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Мороз: у п’ятницю в «Голосі України» буде опублікований закон про Кабмін


Водночас, за словами спікера, в парламенті зареєструють законопроект про внесення змін до закону про Кабмін. У редакціях газет «Голос України» та «Урядовий кур’єр» підтвердили у четвер, що отримали текст закону про Кабмін для публікації.


Водночас, за словами спікера, в парламенті зареєструють законопроект про внесення змін до закону про Кабмін.

У середу міністр юстиції заявив, що уряд має намір опублікувати Закон «Про Кабінет Міністрів України» у бюлетені «Офіційний вісник України» після того, як Міністерство юстиції зареєструвало його.

Раніше Олександр Мороз оприлюднив закон про Кабмін на сайті парламенту, але це не є його офіційною публікацією.

Верховна Рада подолала вето Президента на закон про Кабмін 12 січня. Через тиждень Віктор Ющенко ще раз ветував цей закон, пояснивши, що поданий на підпис документ відрізняється від тексту, який ухвалив парламент.

Конституція передбачає набуття чинності закону після його офіційного оприлюднення, тобто публікації в офіційних друкованих виданнях.

У редакціях газет «Голос України» та «Урядовий кур’єр» у четвер підтвердили, що отримали текст закону про Кабмін для публікації.

Віктор Ющенко, який вважає офіційне оприлюднення цього закону незаконною дією, обіцяв оскаржити його в Конституційному Суді.

А заступник глави Секретаріату Президента Ігор Пукшин у четвер на брифінгу також заявив, що у Секретаріаті не визнаватимуть легітимність закону про Кабмін.

Матеріали до теми:

• Доповідач ПАРЄ по Україні пропонує українським керівникам припинити битву за Конституцію. • Антикризовики знову взялися за Конституційний Суд. • Прем’єр пропонує Конституційному Суду припинити розгляд подання про неконституційність заборони йому переглядати політичну реформу. • Закон “Про Кабмін”: інтернет-версія та політичні наслідки. • Закон про Кабмін оприлюднили, але чинності він не набув. • Володимир Шаповал: Президенту пропонують порушити Конституцію. • У становищі навколо Закону «Про Кабінет Міністрів України» винна «нелегітимна» конституційна реформа — суддя Федерального апеляційного суду США Богдан Футей. • Полеміка навколо Закону «Про Кабмін триває».
XS
SM
MD
LG